Top menu

Mattijs x United Nude & Harem

Mattijs x United Nude zetten hun samenwerking voort. Na de feestelijke laars Fan volgt dit voorjaar Harem, een vrolijke open schoen met franjes. Een gordijntje aan koperen kettinkjes verbergt een zes centimeter hoge sleehak.

Van een laars met hak naar schoen met sleehak.

Ik wilde nu het tegenovergestelde, een schoen met een zo bloot mogelijke voet en hoge plateau. Ik wilde ook dat de drager als het ware omhoog werd getild.

 http://www.independentfashiondaily.com/5005/oh-goh-wauw-zei-mattijs-toen-hij-hoorde-dat-zijn-schoen-stond-op-de-site-van-wwd/

Wat daagt je uit aan het ontwerpen van een schoen?

In het begin was het lastig omdat het thema van mijn collectie nog niet duidelijk was. Omdat ik normaliter alleen werk vond ik vooral het over-en-weer uitwisselen van ideeën leuk. Ik heb veel geleerd van deze samenwerking. UN heeft een enorme expertise, dat werkt natuurlijk heel prettig.

Hoe ben je ooit in contact gekomen met UN?

Ik zat tegelijkertijd met Daphne Bikker, de senior assistent van Rem D. Koolhaas, creatief directeur van United Nude, in Londen. Ik deed Central St. Martins, zij deed een master in schoenen. Destijds vroeg ze me om een mannen-, en een vrouwenoutfit te maken voor haar afstudeercollectie. We hebben eigenlijk altijd contact gehouden. We kenden elkaar trouwens ook al van gezicht van de kunstacademie ArtEZ in Arnhem.

Daarnaast hebben Rem en ik dezelfde visie op kleding en schoenen: het moet de vrouw die het draagt complimenteren, verleidelijker en krachtiger maken.

Wat levert de samenwerking met UN je zoal op?

Naast internationale bekendheid is het voor mij belangrijk dat ik nu een totaal beeld kan neerzetten. Ik kocht vroeger simpele pumps die ik gebruikte in mijn  presentatie. Nu heb ik gewoon mijn eigen schoenen waar ik heel trots op ben.

Komt er al een derde nieuwe schoen aan?

Het idee voor mijn volgende collectie is af. Daaruit komt dan vanzelf nieuw schoeisel.

www.mattijsvanbergen.com  www.unitednude.com

Door Martino Bidotti

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.