Top menu

‘Oh, goh & ‘wauw’, zei Mattijs toen hij hoorde dat zijn schoen stond op de site van WWD

Op de site van WWD, zeg maar hét modevakblad, zag ik vandaag de fan, de schoen die Mattijs van Bergen ontwierp voor United Nude. Zou Mattijs het al weten vroeg ik me af? De schoen is vanaf donderdag te koop in alle United Nude winkels wereldwijd en op de site.

Mattijs je schoen staat op de site van Women’s Wear Daily!

Ooh, goh!

In een artikel over hoge hakken, die zijn geen trend meer, maar forever altijd mode – dat zegt WWD – dus is het zo. Je schoen staat tussen modellen van Chanel, Louis Vuitton, Miu Miu, Dolce & Gabbana…

Wauw!

Wanneer heb je die schoen ontworpen?

Ik ben in oktober vorig jaar begonnen, vervolgens heb ik een paar maanden ‘gepingpongd’ met United Nude over het ontwerp; het moest natuurlijk een schoen worden die bij mijn stijl past.

Vertel eens iets over het idee, de schoen heet fan, waaier dus.

De schoen sluit aan bij mijn laatste collectie Starbust en ik wilde iets doen met plisseren, mijn handelskenmerk. In de collectie zaten onverwachte ‘openingen’ in de stof. Vandaar de cirkel in de schoen op de bal van de voet. Hij is uitgevoerd in mintgroen, kobalt blauw, goud en koper metallic. Voor de winkel komt hij ook uit in zwart suède. Ik heb er al  geweldige reacties op gehad, er is veel overgeschreven, vooral op buitenlandse blogs. Maar dat WWD er nu overschrijft is ongelofelijk! Fantastisch.

Hoe duur is ie?

€ 595,00. Dat is niet goedkoop, nee. De schoen is duurder geworden dan de bedoeling was, de constructie was ingewikkeld.

Ach als vrouwen het willen, kopen ze het. Komt er nog een schoen?

Ja ik ben bezig met een nieuw model. Die wordt meer ‘zomers’, geen laarsje. Ik ben ook bezig met een nieuwe collectie, die show ik in het najaar, in Londen hoop ik en in Amsterdam. En ik laat werk zien op Salon in Istanboel.

Tot later bij de jurering van de Jackie’s Best Dressed List!

Ja ik ga op de fiets.

Ik met de metro. Daag

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.