Top menu

& Other Stories & de zwevende jas

Vorige winter doken ze opeens op. De armlozen. Bloggers en redactrices zwermden rond showlocaties in New York met hun winterjas chic gedrapeerd over de schouders. Die gestylde look die je weleens zag in shoots, was eindelijk geland op straat.

Koel. Maar hoe deden die grietjes dat, hoe konden ze armloos met een open jas een taxi aanhouden zonder het kledingstuk te verliezen? Of zwaaien naar een collega tijdens een show zonder jasverschuiving? Het begrip coat slinging dook op, natuurlijk alleen in modeland waar het toch al nooit ergens over gaat; de sans sleeves jas werd een dingetje.

De ‘intellectuele’ Man Repeller vroeg zich af hoe ADR de macarena kon dansen zonder dat haar sans sleeves ook maar een millimeter verschoof. Beschikten de armlozen wellicht over geïmplanteerde schouderhaken? Een andere theorie was dat twee mini-aliens stiekem de boel steady hielden. Ik geloof dan toch liever in de eerste optie.

De reden dat de hengselloze clutch rond die tijd een doorstart maakte, kwam natuurlijk met dank aan de armlozen. Immers wat heb je aan een schoudertas als je geen schouders hebt?

Dit voorjaar mocht ik in Parijs de & Other Stories wintercollectie zien. Grote vondst van de Stories stylisten – goed, ook een warme jas van Steiff-beertjesbont was behoorlijk geniaal – was de hip-hangende-zonder-schuifgevaar-jas. How come?

De jas met nutteloze nepmouwen bleek eigenlijk een vermomde cape. Verzin het maar eens. Deze winter heb je dus twee trends (cape en sling ’em on) voor de prijs van één. € 195 kost ie. Doe er een meteen een clutchje bij.

Voor wie wil weten wanneer & Other Stories opent op de Amsterdamse Heiligeweg, navragen leert dat het een ernstig geheim is. Online shoppen is ook fijn.

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Een reactie op & Other Stories & de zwevende jas

  1. rick 24 september 2014 om 13:10 #

    Niet verkeerd