Top menu

Chanel, de cijfers en Diane Kruger

Het gaat als een speer met Chanel beauty. Dat is onder andere te danken aan de succesvolle lanceringen van de parfums Coco Noir,  Allure Homme Sport Eau Extrême en de deze week in Nederland gelanceerde CC Cream die met de Whitening Le Blanc vorig jaar al te koop waren in Azië, en daar een grote hit.

De inkomsten van Chanel geuren nam vorig jaar toe met 12%, onder andere dankzij de groei van Coco Mademoiselle, nog steeds de best verkopende prestige vrouwengeur wereldwijd. No.5 kreeg een flinke boost dankzij de spraakmakende campagne met Brad Pitt. Bleu de Chanel bezet de derde plek op de mannengeuren prestige lijst. Chanel is wereldwijd de nummer 1 wat prestige geuren betreft.

De verkoop van makeup steeg met 6%, dat is hoofdzakelijk te danken aan lipsticks – de relaunch van Rouge Allure en Lèvres Scintillantes. Chanel behield haar leiderspositie in de categorie lippen en nagels, en was in 2012 wereldwijd het vierde grote makeup merk. Huidverzorging inkomsten stegen met 9% dankzij Chanel’s CC Cream lancering in in China. Chanel opende vijf beauty boutiques.

Tot zover de economie. Where beauty begins, is de nieuwe beauty campagne met actrice Diane Kruger als gezicht van Chanel’s Resynchronizing Collection, met de supertriocrèmes Le Jour de Chanel, La Nuit de Chanel en Le Weekend de Chanel. Wat een orgineel concept.

De print campagne wordt ondersteund door een serie video’s waarin Diana Kruger onder andere uitlegt wat beauty voor haar betekent De nieuwste video is geschoten door Peter Lindbergh, we zien een soft focus Diane gehuld in een deken dartelen over het strand  en rijden in een convertible Mercedes, op stiletto’s.

 

 

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.