Top menu

Hoe leuker, hoe duurder

Dure tassen, dure jassen, dure schoenen. De prijzen van designermode zijn de afgelopen jaren de pan uit gaan rijzen. Het Amerikaanse modevakblad WWD deed een onderzoek: een Hermès Kelly kostte tien jaar geleden in Amerika $ 4800, tegenwoordig kost hetzelfde model $ 7600. In 2003 betaalde Carrie Bradshaw voor haar beroemde Manolo’s $ 485, tien jaar later $ 755.

How come? In China, waar veel wordt geproduceerd stegen de lonen vorig jaar met 14 percent. In Europa zijn de lonen hoger dan ooit, maar vooral een rol spelen begeerlijkheid en perceptie in de prijzenoorlog. Hoe duurder iets is, des te exclusiever en daarom verleidelijker.

Burberry vertelde dat ze prijzen verhoogden om aantrekkelijker te zijn voor het topsegment van hun klantenkring en nieuwe, rijkere klanten te werven. Laten we met zijn allen de labels voor de gek houden en van de daken schreeuwen – ergens in de avenue de Montaigne – dat we de laatste collecties van Céline, Saint Laurent Paris en Givenchy, totáááál niet cool vinden.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.