Top menu

Manuel Broekman uit de broek voor MOAM sjaal

Hoewel er nog keihard wordt gezweet op de tweede MOAM collective collectie, is de speciale Moam- sjaal klaar, en te koop. Bracht vorige keer Doutzen Kroes de sjaal onder de aandacht, dit keer poseren Georgina Verbaan, Manuel Broekman, Tjitske Reidinga Harriet Calo, Sabrina Meijer van AfterDRK, sjaals uit de nieuwe collectie van MOAM collective 2015.

Vanwaar deze samenstelling Martijn Nekoui, initiator van MOAM Collective?
“We wilden ons ditmaal niet vast leggen aan één model; we wilden de diversiteit en verscheidenheid uit de collectie vertalen aan de hand van een foto van Paul Bellaart. Dus door te kiezen voor verschillende gezichten -in leeftijd, geslacht en achtergrond- wilden we het concept doortrekken. Daarnaast bestaat deze tweede collectie van MOAM collective uit 18 vrouwenlooks én zes mannenlooks; dus vandaar die ene man Manuel Broekman met zijn broek uit.”

Het moet erg gezellig zijn geweest op de set, was jij ook naakt?
“Het beeld moest natuurlijk wel pakkend zijn; superelegant en sierlijk, maar niet naakt om het naakt. Daarom hebben Paul Bellaart en stylist Jetteke van Lexmond ook gespeeld met de illusie van naakt; je ziet niets. Dat wilde ik ook persé niet. Daarnaast liep iedereen gewoon netjes rond in badjassen hoor, dus het was eerder een sauna, dan een naaktstrand.”

Van welk materiaal is deze sjaal gemaakt en wat is er nog meer bijzonder aan?
“De sjaals uit de shoot zijn verschillend van materiaal. De sjaals van Sabrina, Georgina en Harriet zijn speciaal voor de shoot geweven in het Textiellab van mohair en wol, dit zijn echt unique pieces. De sjaals van Manuel en Tjitske zijn van 100% merinowool en zijn een stuk soepeler, deze zijn dan ook verkrijgbaar in gelimiteerde oplage van 100 stuks voor €99 via moamcolletive.com

Komen deze stoffen ook terug in de collectie die op 3 juli wordt geshowd in de passage van het Rijks?
“Jaha. Sterker nog, er zijn zelf kledingstukken gemaakt van deze sjaals, verwerkt in items als een rok en een top. Daarnaast bestaat de collectie sowieso voor bijna 50% uit zelfgemaakt stoffen uit het TextielLab; daar hebben wij veel eigen stoffen mogen weven, borduren en breien.”

Zijn er trouwens voor het gewone volk kaarten beschikbaar voor de show?
“De show is exclusief. Daarom zijn er ook geen kaartjes te koop. Het moet, ondanks de grootsheid van de locatie, een exclusieve en intieme show worden, waar de bezoekers bijna met hun neus op de stoffen zitten. Zodat ze de rijkheid daarvan bijna kunnen voelen.”

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.