Top menu

(24 X ArtEZ) 3. Beri Cemal

24 ArtEZ-studenten. Elke dag toont een student zijn of haar Toile-de-Luxe*

“De muze van mijn collectie is “mad man” Lee “Scratch” Perry. Geruchten gaan dat hij zich voordoet als “gek” maar in werkelijkheid is zijn gedrag een ontsnapping van sociale onderdrukking. Hij is het ultieme voorbeeld van “mijn man” die geen grenzen heeft en pure emotie kan uiten. Ik heb voor mijn foto een setting gecreëerd zoals de studio van mijn muze, een safe haven, zoals ik vroeger een boomhut had. In deze setting heeft hij zijn eigen spulletjes waar hij gelukkig van wordt en er is niemand die hem lastig valt. Over drie jaar doe ik hopelijk hetzelfde als mijn muze. Ik wil ook een eigen plek vol spulletjes waar ik blij van wordt, en waar ik kan doen wat ik wil, en waarmee ik ook nog eens geld verdien. Of werken voor Givenchy”

Beri Cemal. 22. Lievelingskleur, nu de kleur van mijn toile: turqoise/azuur groen. Favoriete stof is een wol/cashmere die erg zacht aanvoelt. Favoriete kledingstuk een enorme, groene, vintage heren parka gevoerd met bont.

*Toile-de-luxe: een aanloop naar het eindexamen is de opdracht Toile-de-Luxe. Doel is het ontwikkelen van een signatuur. Ontwerptekeningen met ideeën, sferen en looks worden uitgewerkt en leiden tot inspirerende silhouetten die als blauwdruk staan voor de collectie. Elk ontwerp wordt uitgevoerd in een proefmodel – toile-de-luxe – dat de werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk benadert. Het resultaat wordt gestyled en vastgelegd in actuele modefoto’s.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.