Top menu

(24 X ArtEZ) 4. Cathelijn Wagener

24 ArtEZ-studenten. Elke dag toont een student zijn of haar Toile-de-Luxe*

“Mijn collectie is gebaseerd op de moderne hedendaagse vrouw. Zij moet zich snel en makkelijk aanpassen aan verschillende situaties in haar leven. Ik wil haar eens iets anders laten dragen dan die sobere kleding. Met de foto wil ik de zachtheid van de collectie laten zien, maar wel gedragen door een sterke volwassen vrouw. Over drie jaar hoop ik bij een mooi (Nederlands) label te werken. Met een leuk team, prachtige en draagbare collecties tot stand brengen lijkt mij ideaal”

Cathelijn Wagener, 25. Favoriete kleur vaak een roze tint. Favoriete kledingstuk een goede, mooie jas. “Dat is de eerste indruk die je van jezelf kunt geven aan onbekende mensen”

*Toile-de-luxe: een aanloop naar het eindexamen is de opdracht Toile-de-Luxe. Doel is het ontwikkelen van een signatuur. Ontwerptekeningen met ideeën, sferen en looks worden uitgewerkt en leiden tot inspirerende silhouetten die als blauwdruk staan voor de collectie. Elk ontwerp wordt uitgevoerd in een proefmodel – toile-de-luxe – dat de werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk benadert. Het resultaat wordt gestyled en vastgelegd in actuele modefoto’s.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.