Top menu

Dramatisch dieptepunt Winde Rienstra

Na gisterenavond zou Winde Rienstra toch echt eens bij zichzelf te rade moeten gaan. Is twee keer per jaar een grote show niet te veel gevraagd? Is de catwalk wel het juiste podium voor haar?

Voor de tweede keer liet Winde haar publiek achter in vertwijfeling. Scheepte ze een half jaar geleden haar modellen op met onmogelijke schoenen zodat vlak voor de show de deurjongens werden ingeschakeld om ze op het podium te ondersteunen, gisteren hadden haar modellen tegen het eind van de show geen idee meer wat ze moesten doen. De muziek stopte, dus bleven ze maar stokstijf staan. Winde wist het kennelijk ook niet, ze durfde het applaus niet in ontvangst te nemen. Ondertussen verloor het publiek haar geduld, en verliet de zaal.

Als de kleding nou geweldig was, dan was het nog vergefelijk. Veel van Winde’s ontwerpen blijven steken in geknutsel. Na een aantal shows wordt het bovendien maar niet duidelijk welke uitspraak ze wil doen met haar drie stokpaardjes: grove wollen breisels, houtbewerking en schoensculpturen.

Haar spraakmakende schoenen als hoeven bestonden dit keer uit talloze dunne lagen aan elkaar gelijmde triplexplaten en deden denken aan een prototype van een vergelijkbaar model van architect Zaha Hadid voor United Nude. Rienstra’s promoten van handwerk is een nobel doel, maar streef dan wel naar perfectie.

Was er dan niks goed? Sprookjesachtig en fragiel was een transparant geborduurde body van tule met daarover een lange eveneens tule jurk. Gelukt was ook de statige outfit (f0t0) met kort capeje met rechte hoekige schouders, en daaronder een gepailletteerde lange jurk met een interessant stijf taillestuk. Hard versus zacht.

Hoe het nou verder moet? Een kritische blik op eigen werk, openstaan voor adviezen, onderzoek naar kwaliteit zou een idee zijn. En dan terugkomen met een weergaloze comeback met een professionele show en professionele ontwerpen.

Gerelateerde Artikelen:


Een reactie op Dramatisch dieptepunt Winde Rienstra

  1. wouter 27 januari 2014 om 16:02 #

    misschien moet de AIFW eens bij zichzelf te rade gaan dit soort mensen uberhaupt een podium te bieden. Daar ligt het probleem. Waanzinnig slechte collecties, mensen met een 1e collectie die zonder enige aanleiding dit podium krijgen. Gelukkig verbindt Mercedes zich nog maar de vraag is waarom..