Top menu

Uitstapje DIED naar Hongkong

Diederik Verbakel en Marieke Holthuis zijn net terug uit Hongkong. Daar presenteerden ze een capsule collectie van hun label *DIED* as the artist, in samenwerking met het accessoiresmerk  Pedder Red. Died beschilderde schoenen en tassen.

Hoe kwamen jullie terecht in Hongkong en in contact met Pedder Red?

Een goede vriendin van ons werkt voor Lane Crawford, een van de beroemdste retailers van Hongkong, ze volgde ons al een tijdje via FaceBook. Daar zag ze onze collages en tekeningen die we zo nu en dan posten voor de gezelligheid. 

Ze heeft ons werk aan haar baas laten zien, die was meteen enthousiast en stelde direct een collaboration voor om hun schoenencollectie een creatieve injectie te geven.

In een paar weken tijd was alles besloten, de tickets werden geboekt en de doeken ingevlogen! Uit enthousiasme hebben we ook gewerkt aan een mini-capsule collectie met een clutch, een hakje en een plat schoentje, allemaal hand-painted door ons.

 Is Pedder Red beroemd, ja sorry ik heb er nooit van gehoord…

Ze hebben winkels in Hongkong en China en zijn zeer bekend. Maar we kwamen er pas tijdens het event achter hoe belangrijk het schoenenlabel eigenlijk is. Bij de perspresentatie was de opkomst enorm was.

Zijn jullie nu ook beroemd in Hongkong?

Nee, maar het begin is er haha.

En nu is het dus alleen in Hong Kong te koop?

Er is nog overleg over de productie omdat alles met de hand beschilderd is, maar als het goed komt dan wordt alles verkocht in Hongkong en China.

Hartelijk dank voor het mooie kunstwerkje dat jullie speciaal voor IFD hebben gemaakt!

In Nederland is *DIED* te koop bij SPRMKT (sale!) en People of the Labyrinths in Amsterdam. En via www.diedworld.com sale tot 70 % korting.

 

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.