Top menu

Red Grace Coddington Marks & Spencer?

 “Waarom heeft Marks & Spencer zijn scherpte op modegebied verloren, en hoe kunnen ze die terug krijgen”, dat vroeg in april The Guardian zich af. De Britse krant liet een zevental mode-experts aan het woord over een instant reddingsplan voor het al jaren kwakkelende Britse warenhuis dat de verkoopcijfers voor al bijna twee jaar continu ziet dalen. 

Enkele maanden voor het artikel had de grootste retailer van het Verenigd Koninkrijk al een nieuw designteam aangesteld met aan het hoofd Belinda Earl (Debenhams, Jaeger). Haar invloed is nu zichtbaar geworden in de actuele najaarscollectie en een kostbare campagne geschoten door de beroemde fotograaf Annie Leibovitz. Met Meet Britain’s Leading Ladies viert de M&S campagne de verschillende achtergronden en beroepen van acht Britse vrouwen, onder wie Vogue stylist Grace Coddington, topactrice Helen Mirren, kunstenares Tracey Emin, maar ook verpleegster van het jaar 2011 Helen Allen.

Nog een goede zet van M&S, ook bekend als leverancier van het ondergoed van Margaret Thatcher, is de focus op innovatief ondergoed zoals modieus corrigerend body’s en meer prikkelend moois die M&S zijn schwung moeten terug geven.

De M&S modecollecties zijn te bekijken in de Kalverstraat, en daar of thuis online te bestellen via www.marksandspencer.eu

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.