Top menu

2: tweedehands met designerstwist

Giuliano Bolivar studeerde deze maand af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag met een deels op Latijns-Amerika geïnspireerde collectie. Bolivar handelt al sinds zijn studententijd in tweedehandsjes die hij customized. Dat customizen gaat verder dan een bandje hier of daar. Bolivar tast de vorm van een kledingstuk aan, en hij werkt alleen met zwarte en witte kleding. Dat is het concept achter 2.

Hoe kwam je op het idee?

Ik wilde altijd al iets doen met tweedehands. Als een soort curator zoek ik tweedehands stukken die aansluiten bij mijn stijl. Op een goed zwart of wit katoenen T-shirt of wollen trui na, customize ik alles: van een Prada jasje dat ik vond in een kringloopwinkel, tot dingen uit mijn eigen collectie. Ik kijk per stuk, vaak trek ik eerst het kledingstuk zelf aan, vrouwenkleding zet ik op een pop. Daarna beslis ik wat ik ga doen. Vaak knip ik stukken door de helft, en combineer het met een ander stuk. Ook finish ik stukken met leer, door er leren zakken op te zetten, ik maak rafels, maar ook splitten in rokken. Belangrijk vind ik dat de kleding betaalbaar en toegankelijk blijft.

Hoe verkoop je?

Via wat ik noem ‘borrels’. Maar ik zou ook wel in winkels willen hangen, zo is de nieuwe winkel van Margreeth Olsthoorn in Rotterdam geweldig. Half juli hangt mijn gecustomizede collectie in K99, een nieuwe mannenwinkel in de Kerkstraat in Amsterdam van Jeff Abraxas Porter, hij is ook een bekende dj.

Prijzen: T-shirts van € 15 tot 25. Broeken en sweaters € 30 – € 40, jassen rond  € 100.

www.giulianobolivar.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.