Top menu

Harrods tijdelijk een Dior museum

Voor de allerrijksten onder ons heeft Harrods in London nu het ultieme cadeau te koop: een tentoonstelling over Dior. Op de vierde etage – onderweg kom je langs de afdeling met die supergrote knuffeldieren – is sinds deze week een expositie ingericht over het modehuis Dior. Of de hele opstelling te koop is, weet ik niet zeker, maar het is best een goed overzicht van meer dan 50 jaar couture, prêt-à-porter, parfums en accessoires.

De goed ingerichte expositie is behoorlijk ruim opgezet en zeker niet klein, je bent minstens twintig minuten bezig, zegt de aardige gids. Je mag op jezelf rondkijken, maar hij en andere gidsen geven graag een persoonlijke rondleiding. “Het kan in 20 minuten, maar als u tijd heeft mag het ook 120 minuten duren. Net wat u wilt.”

Voor wie van modehistorie houdt, is de het ensemble Bar dat Christian Dior in 1947 ontwierp een hoogtepunt. Een ruimvallende zwarte rok met plooien en een strak getailleerd jasje. New Look! Er hangen meer klassiekers, en ook van opvolgers van Christian bij Dior, zoals Yves Saint Laurent en Raf Simons.

Mooi is het podium vol met 40 centimeter hoge paspopjes die schaalmodellen van belangrijke Dior creaties dragen. Interessant is de in tien delen ontlede Miss Dior tas. Lady Di was er aan verslaafd, blijkt uit een hele serie foto’s van haar met steeds andere modellen. Je kunt ook op de foto met een twee meter hoog reuzenmodel, en kijken naar wat een stuk of vijf gekke kunstenaars ervan gemaakt hebben.

De kwaliteit van de Dior expositie in Harrods is uitstekend. Het doet niet onder voor shows in musea, de opvallende J’Adore parfumreclame is erg aanwezig. Na afloop kun je thee in stijl drinken in het speciale Dior café.

Echt Dior kopen kan natuurlijk ook. Op de begane grond is een enorme tijdelijke winkel ingericht in de stijl van de Parijse hoofdvestiging met zacht grijs en keurig personeel. En tijdens de actie ‘Dior at Harrods’ zijn de straatetalages ook helemaal Dior, met onder andere een grappige miniatuurversie van het Londense warenhuis waar een dubbeldekkerbus met een paar Dior pumps op het dak voorbij rijdt. De expositie duurt tot 14 april.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.