Top menu

Alice & haar undercut

Soms heeft een trend net even een zet nodig om door te breken, vooral als het iets tamelijk extreems is. Hoewel we natuurlijk best wat gewend zijn in de mode, blijft een kop met deels gemillimeterde stekels aan één zijde best een aandachttrekkertje.  Het  ‘zetje’ dat dit kapsel – genaamd undercut – nodig had om door te breken heet Alice Dellal, een tamelijk ongepolijst it-girl/modelletje met tatoeages, en petekind van Mick Jagger.

Tot vorig voorjaar was Dellal nog tamelijk onbekend, dat is voorbij als Karl Lagerfeld haar rauwe uitstraling ontdekt en haar schiet voor de Chanel reclamecampagne voor de stoere doorgestikte Boy-tas. Natuurlijk met undercut waar ze al mee rondloopt sinds 2010. Popster Rihanna volgt en talloze wannabees.

De originele undercut duikt eind jaren zeventig op, knalorange gestyleerd op het hoofd van Starman David Bowie in The Man Who Fell to Earth uit 1977. Het kapsel wordt al snel gekopieerd in de undergroundanalen en verschijnt weer in de jaren negentig dankzij David Beckham. De vrouwelijke versie is dus vrij recent, met dank aan Alice.

Lees hier het interview dat ik had met haar beroemde zus, schoenontwerpster Charlotte Olympia

http://www.independentfashiondaily.com/90/ik-maak-geen-schoenen-om-mee-op-de-bank-te-zitten/

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.