Top menu

Op ontdekkingstocht in Bas Kosters little shop at Le Souk

Bas Kosters is blij, sinds zaterdag runt hij Bas Kosters little shop at Le Souk, een tijdelijke pop-upstore. Van buiten ziet het er erg gezellig uit, als een Hans en Grietje-huisje. “Een winkel was altijd al mijn wens”, zegt Bas, terwijl hij, alsof hij nooit anders heeft gedaan, een Extra Kak inpakt.

Op de begane vloer en entresol van kapperszaak Le Souk verkoopt Bas nu tot 29 december gloednieuwe ontwerpen en best-off-stukken, zoals de fameuze piemellegging. Winkelen bij Bas is als een verrassende ontdekkingstocht, met originele kleding en sjaals met collage-achtige prints, bonte sweaters en Tees,  broches en poppen.

Het is druk als ik er ben, Joline Jolink is er met haar whippethondje Zoef en er zijn Bas fans, piepjong zijn ze soms. “Zojuist had ik hier een meisje van 12 met haar moeder, ik heb haar in contact gebracht met een andere fan, Eva, ook twaalf”, zegt Bas die op zaterdag en donderdagavond vaak zelf achter de toonbank staat. Hij vertelt dat er constant nieuwe aanvoer komt, net binnen is een gerecyclde jeans en binnenkort komt er een re-editie van een katoenen gecustomized jasje dat Bas al droeg als tiener, en altijd heeft bewaard omdat het natuurlijk onderdeel uit maakt van de Bas Kosters historie.

En er is een primeur: een serie kleurrijke wenskaarten van de Bas Kosters Studio. Twintig verschillende kaarten met teksten als ‘Hoera een Baby’, ‘Je wordt bedankt’ en mijn all-time favorite ‘Weet ik veel’, zijn vanaf januari te koop bij wenskaartenspeciaalzaken en museumshops, en nu al exclusief bij Bas Kosters little shop at Le Souk – Benieuwd: kijk dan www.jodokusdesign.nl

Woon je wat verder weg, dan kun je natuurlijk shoppen bij www.baskosters.nl – alleen pakt Bas je bestelling dan niet in. Dus meet de designer – op naar de Wolvenstraat 5, Amsterdam. Open van dinsdag t/m zaterdag, van 10.00 – 19.00 uur en op donderdag tot 21.00 uur.

Gerelateerde Artikelen:


Trackbacks / Pingbacks

  1. Bas Kosters- Little shop at Le souk! « Eefdepeefpix - 14 november 2012

    […] ( Ook leuk: dit bericht van Independent fashion daily, ook over Bas nieuwe shop: http://www.independentfashiondaily.com/7000/op-ontdekkingstocht-in-bas-kosters-little-shop-at-le-sou… ) […]