Top menu

Hoe voelt het om een klassieker te zijn? Deel 4: De Hermès carré

Zeg, wat voor type bent u eigenlijk?

Ik houd van luxe, ben een kleurrijk type en een tikje arrogant. Sla mij om je hals en je bent op slag chic. Er is trouwens een familielid, voor wie ik me schaam, de choker. Die neef komt er bij niet in, mijn achtenneefje pochetje, vind ik wel schattig.

Iemand noemde u eens een gladjanus…

Zeker omdat ik van zijde ben zeker, puh.

Wat is uw gemoedstoestand?

Beetje slap. Die zijderupsen hebben een boel concurrentie gekregen van chemische stoffen en technische hoogstandjes. Maar mijn klasse, en eeuwenlange ervaring, daar kunnen ze nooit tegenop. Dus als je vraagt, hoe het me gaat? Okido! Ik ben een winner.

U heeft er extra dimensies bij gekregen.

Wat formaten betreft ja. Van oorsprong meet ik 90 x 90 centimeter.  Maar ik besta ook

in 140 X 140 en kan dan geknoopt worden als pareo hoorde ik laatst – wat dat dan ook mag zijn. Er is nog de malle maat 100 x 100 en het miniformaatje 70 x 70. Het lijkt wel uitverkoop ja, terwijl ik al in mijn oude vorm sinds 1937 niet ben aan te slepen.

U bent dan ook zeer verleidelijk in al die ontelbare dessins

Schrik niet, maar ik besta in rond de 45.000 varianten! Elk seizoen komen er zo’n 400  à 500 bij.

Aloha.

Aloha?

Aloha, dat is een van uw nieuwe prints, met exotische bloemen.

Ah, alles beter dan paardenkoppen en stijgbeugels, oh pardon, dat noteert u toch niet? Bij Hermès lezen ze alles. Laatst werd ik ook geïnterviewd, toen liet ik ontvallen dat die wachtlijsten van die tassen flauwekul zijn. Sindsdien heb ik het aan de stok met die verwaande Kelly tas. Die Birkin, vernoemd is veel aardiger.

Hoe wilt u graag gedragen worden?

Nou niet zoals Hermès verkoopstertjes mij dragen: geknoopt als ceintuur om de taille of als collier, gedraaid om de nek. Geforceerd leuk. Maar ja de jeugd hè.

Heeft u nog wensen?

Ik wordt nu ontworpen door Bali Barett, ik zou wel eens getekend willen worden door Christophe Lemaire zelf, hij ontwerpt de damescollecties en maakt jurken van mij. Tsja, kan een vrouw eindelijk in het openbaar zeggen dat ze alleen maar een sjaaltje draagt. Maar nu wil ik wel eens zien met wat voor dessin Christophe mee wil aankleden. Het schijnt trouwens een brutaaltje te zien die Christophe.

Lees hier het interview met Christophe Lemaire:

http://www.independentfashiondaily.com/6817/hermes-ontwerper-christophe-lemaire-%E2%80%9Cmode-lijkt-wel-oorlog%E2%80%9D-een-interview/

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.