Top menu

Mode studeren aan The Amsterdam Fashion Academy

Is er in Nederland plek voor nog een modeopleiding? Zeker, vindt Sonia van Oostveen, program manager van de gloednieuwe The Amsterdam Fashion Academy die volgend jaar september de deuren opent. Het initiatief wordt gefinancierd door een investeerder van wie de de school de naam niet bekend wil maken.

Spannend, wie zijn de initiatiefnemers?
Een aantal mensen, Ingrid Mijnheer is de ontwikkelende strateeg van de onderwijsgedachte achter The Amsterdam Fashion Academy. Het gaat om het delen van ervaring, talent, kennis en kunde die op het gebied van fashion onderwijsprogramma’s wereldwijd beschikbaar is. We gaan samenwerken met internationale fashion universities en fashion schools.

Er bestaat een master mode in Arnhem, er zijn zes kunstacademies met een modeopleiding, er is het Amfi. Waarin onderscheidt de nieuwe opleiding zich?

The Amsterdam Fashion Academy zal fungeren als aanvulling op het huidige aanbod en zal Bachelor- en advanced-programma’s introduceren die tot op heden niet toegankelijk zijn in Nederland. Het gaat ons niet om grote aantallen studenten,  maar om kwalitatieve kleinschaligheid.

Per semester zullen er dertig studenten toegelaten worden tot de Bachelorprogramma’s. De academie is 100% internationaal georiënteerd, onder andere met internationale lesprogramma’s, de verhouding nationale en internationale studenten is 70-30% en Engels is de voertaal.

Het lesgeld zal volgende maand definitief vastgesteld worden: ik kan een indicatie geven aan de hand van de kosten van een particuliere hbo-opleiding, het eerste jaar is € 15.600,-, tweede jaar € 11.900 en derde jaar 7.500.

Kun je namen van docenten noemen?

Ik kan over docenten en andere samenwerkende partijen nog niets zeggen.

Waar wordt de school gevestigd?
Ergens op een centrale, markante, locatie in Amsterdam, nee niet aan de Overtoom waar momenteel het hoofdkantoor is gevestigd.
www.amsterdamfashionacademy.nl

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.