Top menu

Sage & Ivy’s droomcollectie

In een voormalige autogarage aan het Amsterdamse Frederiksplein contrasteert het koele beton met de erg vrouwelijke romantische kleding van Sage & Ivy.

Donderdag toonde ontwerpster Alexia van Engelen haar nieuwe zomercollectie Rêve, geïnspireerd op uitbundige Oekraïense bruiloftsfeesten. ‘Nee’, zei Van Engelen, zo’n bruiloft heeft ze zelf nooit bezocht, wel zag ze er een film over.

Voor eerdere collecties verdiepte Van Engelen zich onder andere in Russische folklore. Streekdrachten inspireren haar vanwege het vele handwerk dat er aan te pas komt. In Rêve siert bijvoorbeeld haakwerk, bezet met ook al gehaakte rozetten, de onderkant van een lichaamsvolgende avondjurk. Het garen is vintage, gevonden op een rommelmarkt in Brussel.

Van Engelen steekt veel tijd in het vinden van bijzondere stoffen, de meeste materialen vindt ze in Parijs op de stoffenbeurs, of laat ze digitaal printen.

Van Engelens uitgangspunt voor volgende zomer is onder andere kant – van modern iriserend kant, tot kant als uitvergrote print, gehaakt kant, broderie anglaise tot modern kant met grafische vierkantjes. Om het geheel niet te zoet te maken combineert Van Engelen het kwetsbare kant met synthetisch pvc.

Het idee achter Rêve is het mixen van contrasterende materialen in één look. Van Engelen toont twee kittige jurkjes die je over elkaar kunt dragen, een lief roze jurkje met zilveren glittermouwen dat past over een model van transparant pvc dat langer is dan het roze exemplaar. Het effect is gelaagd.

De collectie met veel uitgewerkte stoffen – heel apart: een open weefsels met fluodraden  – maakt een feestelijke indruk. “Ja ik houd van het ontwerpen van feestelijke kleding, maar veel is prima te combineren met jeans”, zegt Van Engelen die na een modestudie in Milaan, in 2007 een poosje werkte in Peru om daar een paar maanden vrijwilligerswerk te doen. Haar label startte ze in 2009 onder de merknaam Sage & Ivy. Sage (salie), staat voor een klein groene plantje, en betekent ook wijsheid, ivy (klimop) staat voor trouw en eeuwigheid.

www.sageandivy.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.