Top menu

Hoe voelt het om een klassieker te zijn? Deel 2: N°5

Zeg, wat voor type bent u eigenlijk?

Ik houd van klasse en spanning, ik ben nooit voorspelbaar.

Zeg dat wel, wat een idee om voor de verandering een mannelijk model, Brad Pitt, in te huren!

Nou ik moet zeggen voor die zeven miljoen die hij toucheerde had hij wel iets beters zijn best mogen doen. Hij acteerde alsof hij acteerde. Meer wil ik er niet over kwijt. Behalve dan dat het wel heel erg effectief is. Kijk maar naar de imitaties op YouTube.

Catherine Deneuve figureerde in 1972 in een campagne, kon u zich daar in vinden?

Ach die Catherine, (draait haar hoofd weg). De marketeers waren bang dat in Amerika N°5 zou worden gezien als parfum voor moeders. Er moest iets gebeuren, Catherine was een sterretje, en toen al muze van Yves Saint Laurent. ‘Glamour Kaatje’, was tuk op geld, ze had al naakt in de Playboy gestaan, en zei natuurlijk ook ja tegen Chanel. Coco was woedend.

Hoe wilt u graag gedragen worden?

Hoe Marilyn Monroe mij ’s nachts naakt op haar blote lichaam sprenkelde. Is dat niet romantisch? Bon, het liep triest af, aan mij lag het niet.

Hoe voelt het om een nummer te zijn?

Écoutez, u raakt nu een gevoelig punt. Ik heb het altijd zeer goed kunnen vinden met Coco – het was een geestig mens – maar ze was helemaal kierewiet van het getal 5. Altijd weer die 5! Ik zou de vijfde staal zijn geweest die Mademoiselle beviel, ik werd gelanceerd op 5–5.  Trouwens, zou het waar zijn dat ik elke vijf seconde over de toonbank vlieg? Andere geuren uit mijn tijd hadden mooie romantische namen zoals Je Reviens van Worth, of Joy van Patou.

De man van uw dromen, dat is?

Egoïste! Ik moest lang op hem wachten, tot 1990, maar hij is heerlijk eigenzinnig maar ook een warme persoonlijkheid. Daarvoor had ik een amourette met Eau Sauvage, die van Dior. Mijn eerste vriendje was trouwens de Oriëntaalse Old Spice, zestien jaar ouder dan ik, en echt een bink in zijn jeugd. Helaas zijn de jaren niet even lief voor iedereen. Weet je trouwens hoe oud ik ben?

Dertig?

5-5-1921. Rekenen kun je niet, ma biche.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.