Top menu

Louis Vuitton: roltrap naar geblokte fashion heaven

Na een romantische zomercollectie en een nostalgische wintercollectie, gaat Marc Jacobs voluit grafisch voor Louis Vuitton.

De een na de ander geblokte ‘tweeling’ daalde vanmorgen van hoge roltrappen. Het overheersende blokpatroon verwees natuurlijk naar het oorspronkelijke bruin/zwarte Damier-motief van Louis Vuitton. Voor de zomer van 2013 is het overwegend fris uitgevoerd in geel/wit, chic beige/wit en retro sixties zwart/wit.

Jacobs voerde het typische LV-vierkant – van heel groot tot klein –  consequent in de collectie door. Niet alleen als dessin, maar ook in de vormgeving van de ‘platte’ kleding. Halsuitsnijdingen in lange rechte pilarenjurken waren streng vierkant, net als zakken en de begeerlijke tasjes.

Blokkenprints op kittige mantelpakjes, simpele ‘sheet’ dresses en rechte jassen van stijf satin duchesse liepen geleidelijk over in gepailletteerde, en luchtige transparante doorkijkblokken. Ter afwisseling sierden gestileerde bloemmotieven de superstrak vormgegeven zomermode.

Na de vrolijke stippen van Yayoi Kusama, de strenge strepen van zijn eigen lijn vorige maand in New York, rondt deze LV blokkenparade de geometrische fase van Marc Jacobs op overtuigende en strakke wijze af.

 

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.