Top menu

Rebelse kostschoolmode bij Viktor & Rolf

Dat Viktor & Rolf een zomercollectie met een street-edge zouden showen verraadde de uitnodiging met daarop het V&R-logo in zwarte graffiti op witte tegels.

Viktor & Rolf ontleden het schooluniform. Als een stel opstandige pubers hadden ze het typische college-blazertje met witte kraagbiezen ‘verknipt’, en weer op zijn Viktor & Rolfs in elkaar gezet: vervreemdend. Witte overhemdjurkjes waren gecustomized met verantwoorde blauwe inktvlekken en bezet met strassen studs.

Net anders maar nog steeds herkenbaar waren de plooirokjes: kunstig geplisseerd als origami-kunstwerkjes. Was het een broek, was het een rok? Een opvallend item en alom aanwezig was inderdaad de broekrok, en die was alles behalve tuttig. Het schizofrene kledingstuk werd gedragen onder de plooirok. Klassieke argyle-wieberpatroon bekend van tuttetruien en tuttesokken was uitvergroot en geborduurd op donkerblauwe overgooiers. Korte sweaters waren soms versierd met schoolemblemen.

De preppy collectie kreeg een romantische draai met hagelwitte bloesjes bewerkt met een delicaat broderie-anglaise patronen in de vorm van de schoolemblemen.

Nu Viktor & Rolf zich met succes weer op de couture hebben gestort, is de scheiding met de commerciële prêt-à-porterlijn duidelijker. Dat betekent geen finales meer met over-de-top avondjurken. Spraakmakende spektakelstukken of conceptuele presentaties komen in januari wel weer aan bod tijdens de coutureshows.

Viktor & Rolf musthaves: loafer-slippers met blauwe zolen, en jawel, toch ook de broekrok in relaxte sweat-uitvoering bezaaid met strass.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.