Top menu

Vogue host romantische Peet Dullaert-show in Parijs

Luxe mode vraagt om een bijpassende omgeving. Vanmorgen showde Peet Dullaert in de rijkelijk met avalanche-rozen gedecoreerde Nederlandse Ambassade in Parijs, gehost door Vogue. Een toplocatie. Zijn ambassades de nieuwe show-venues? Victoria Beckham presenteerde tegelijkertijd haar collectie in de Britse Ambassade.

In een weelderig gestoffeerde stijlkamer zag een klein exclusief publiek vanaf klassieke gouden stoeltjes een supervrouwelijke collectie met de nadruk op romantische gelegenheidskleding – van lichtvoetige cocktailjurken tot lichaamsvolgende zeemeermin-avondjurken (met sleepje). Alles in wit of zoete snoepkleurtjes als poederroze en het bijzondere seringenlila. Maar ook basics als de klassieke zwarte pantalon en eenvoudig tricot tops ontbraken niet.

De ambitieuze Dullaert mag dan nog geen twee jaar bezig zijn, hij studeerde in 2012 af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem, wie hem volgt herkent al terugkerende elementen als flonkerende strass-borduursels, vrolijk klokkende inzetjes in rokken van jurken, kelk-achtige manchetten aan mouwen en rokzomen, en de glamourachtige zwart-wit zebrapint dat dit keer onder was geprint op een wel heel klein girlie lycra-broekje.

Sterk in hun eenvoud waren de witte jurk met V-hals afgezet met strassgalons, een lange soepelvallende witte tweedjas met lurex-glitters en lieve zomerjurkjes met aansluitende lijfjes en klokkende rokken van een lichtgekreukte zijde.

Dullaert showde een knappe, oogstrelende collectie waarmee hij zijn vermogende klanten in het Midden-Oosten en in Amsterdam bij Van Ravenstein zeker zal plezieren. Maar mag het volgende keer een ietsje pietsje minder keurig?

Foto’s: Peter Stigter

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.