Top menu

Kenzo: zee-mode met boodschap

Op zondagmorgen vroeg showden Humberto Leon en Carol Lim voor Kenzoeen energiek spektakel met een boodschap. Geschreven met krasserige woorden op banieren werd het publiek verwelkomd met de tekst: “No Fish no Nothing”, oftewel zonder vissen geen leven. T-shirts met slogans en vissen zijn te koop in Kenzo-winkels vanaf januari en de opbrengst gaat naar The Blue Marine Foundation.

De show, die plaats vond in een enorme hal waar het licht naar binnenscheen (op een afgelegen locatie in de Parijse buitenwijk St-Denis, maar we klagen niet), stond in het teken van de zee. Verspreid over de catwalk stonden speakers gevuld met water die pulseerden op de bastonen van de dreunende soundtrack. Indrukwekkend was de opkomst van alle modellen in een line-up achter een gordijn van water. Vervolgens stapten ze een voor een op de catwalk.

De show opende met een aantal zwart-wit tailored outfits met minimalistische niks aan de hand tops, broeken en gladde bandeaus gedragen over een jasje. De typerende speelse ontwerpen in kleurrijke Kenzo-stijl volgenden gelukkig snel na de ietwat stijve, conceptuele looks. Voorbij kwamen shirts met golvende zomen en prints van deinende golven. Hallucinerend waren ze trouwens, al die handgeschilderde en geweven prints van kleurige onderzeevoorstellingen.

Dominant was een grafische krasserig dessin van abstracte golven in hoofdzakelijk blauw-witgradaties dat talloze items sierde van boxy jacks tot lijzige rokken. Komt vast later ook terug op de gewilde Kenzo/Vans sneakers.

De vis wordt na de tijger het nieuwe oog. De Kenzo-fan, en dat zijn er massa’s, snapt de boodschap.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.