Top menu

Bread & Boxer, concurrent van de mini-bar

Een idee dat een gat in de markt werd. Dat is Bread & Boxers, een ondergoedlijn. Alexander Palmgren en Henrik Lindahl zijn de bedenkers. Ooit vlogen ze naar New York voor vakantie, de vliegtuigmaatschappij maakte hun bagage kwijt, dus zaten de jongens zonder schoon ondergoed. Waarom, vroegen de twee Zweden zich af, bieden hotels geen ondergoed aan?

Zo begon het toch?

Ja, het heeft wel even geduurd voordat we met iets concreet kwamen. We begonnen met basics ,verkrijgbaar in de betere hotels in Stockholm, en groeiden uit tot succesvolle retailers.

Zijn er echt geen hotel die ondergoed voorradig hebben?
Er zijn hotels die wat hebben liggen bij de receptie maar wij wilden het in de hotelkamer hebben. We zien het als verlenging van de mini-bar: je pakt gewoon wat je nodig hebt en het word in rekening gebracht wanneer je uitcheckt.

Inmiddels vragen hotelgasten naar jullie ondergoed.
Ja, er kwam voornamelijk vraag vanuit hotels waar veel zakenlui zitten, de frequent flyers. De hotels die Bread & Boxers leveren geven de klanten iets extra’s. We zien het als goede roomservice. Zes maanden nadat we in 2008 voor het eerst in een hotel verkrijgbaar waren, tekenden we het eerste contract met een retailer. De markt van ondergoed is enorm en we willen het super simpel houden en ons zo onderscheiden.

Alles is zwart en wit.
Ja, geen kleur. Wit en zwart is voor iedereen. Het is makkelijk te integreren in garderobes. We hebben onderbroekjes voor vrouwen en panty’s. Voor mannen boxers en sokken.

En nu?
We concentreren ons op het compleet maken van deze reeks basics voor de retail. Daarom zijn nu tanktops en T-shirts voor mannen toegevoegd. Mannen willen niet te veel keuze hebben, daarom komt er waarschijnlijk niet veel meer bij. Kijk, als je een goed shirt hebt gevonden bij Acne of iets dergelijks dan is dat na een paar maanden niet meer verkrijgbaar. Als iets goed is, blijft men het kopen. We gaan misschien nog wel twee kleuren toevoegen.

En de groei?
We lanceerden het concept eerst in Zweden. Nu zitten we in Noorwegen en de Benelux en we hebben net een contract getekend met een groot bedrijf in Amerika en Canada. We blijven trouwens bij ons concept, er komen voorlopig geen modellen bij.

Wel limited editions.
Dat wel. Deze zomer was er een turkoois zwembroekje voor mannen. Het voordeel van limited editions is dat je zo nu en iets nieuws kan communiceren. Dat is natuurlijk belangrijk voor ons, omdat ons assortiment steeds hetzelfde blijft. We moeten ons best doen om nieuws te generen.

Waarom verwerken jullie geen biologisch katoen?
Toen we twee jaar geleden begonnen met produceren in China, was de populariteit van biologisch katoen groot. Er was zoveel vraag naar biologisch katoen door grote bedrijven als H&M dat het voor een klein bedrijf als het onze erg duur zou worden. De Chinezen wilden onze kleine orders niet aannemen. Zelfs na heel veel aandringen en beloven dat we groot gaan worden, deden ze niet mee. Maar het is zeker iets dat we willen gaan doen.

Succes aan de andere kant van de oceaan. Een comfort product als dit moet wel succes oogsten in Amerika.

Onder andere verkrijgbaar in www.vondelhotels.com

Door Martino Bidotti

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.