Top menu

Sonny Groo over Ado Les Scents; morgen een mix van oud & nieuw in de Oude Kerk

Ha Sonny, ik zou je nog even bellen over morgen, dan showt Hyun Yeu om 15.00 in de Oude Kerk zijn label Ado Les Scents (iedereen is welkom!). Wat ben je nu aan het doen?

Ik ben in Zaandam in het nieuwe kantoor van Hyun, we zijn alles aan het afmaken, schoenen snijden…

Schoenen snijden?

We customizen regenlaarzen tot lage instapschoenen. Ja, dat heb ik bedacht haha

Je doet weer de styling?

We werken als een soort van klein familietje hier; Hyun, zijn vriend stagiaires, ik met Anna. Samen snijden we allemaal schoenen, nog 16 paar haha

Maar serieus, Hyun geeft toch maar weer een hele show, zo vlak nadat hij een grote collectie heeft geproduceerd voor de Bijenkorf (een van de prijzen van de Dutch Fashion Awards 2011)

In de productie heeft hij veel geld geïnvesteerd, en hij heeft ook best wel aardig verkocht, meer dan de voorafgaande winnaars als Monique van Heist en Bas Kosters. Maar hij moest wel erg veel produceren, dus was er wel veel over. Voor de show hebben dus een aantal van de overgebleven items creatief gecustomized, daar begint de show mee, het eindigt met waarin Hyun echt geweldig is: tailored pieces. Aan de Bijenkorf collectie heeft hij trouwens een baan over gehouden bij Gsus.

Maar deze collectie gaat verder niet in productie

Nee, Hyun wil laten zien dat hij lekker bezig is. Al heeft hij niet de middelen om het heel groot aan te pakken. Iedereen helpt hem dan ook voor niks, we doen hartstikke ons best. Verder heeft hij plannen voor New York, ik denk dat hij met zijn stijl daar heel goed past.

Jammer dat geen winkel in Nederland zijn collectie inkoopt…

Ja er zijn er natuurlijk ook niet veel

Veel hoeft niet

Het is mannenmode hé

Nou mannenwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond

Ja er is ook veel interesse vanuit de man zelf in de mode, maar als niemand Hyun naar voren schuift.. bijvoorbeeld in de mannnebladen. Waarom zie ik hem niet staan in bijvoorbeeld Zoo of L’Officiel Homme, dat een of andere celebrity dan zijn ontwerpen draagt?

Die komen blijkbaar niet op het idee

Hij moet maar snel naar New York, en doorgaan, nooit stoppen!

Jij komt dan zeker wel even langs dan in New York

Ja dan gaan we volgens jaar een mooie presentatie maken

Lees hier een interview met Hyun Yeu http://www.independentfashiondaily.com/4542/winnaar-bijenkorfprijs-hyun-yeu-%E2%80%9Cfijn-dat-mannen-nu-zo-modebewust-zijn%E2%80%9D/

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.