Top menu

Primeur: film Scheltens & Abbenes over stijl voor Mercedes

Er is iets met auto’s en mode. De tijd dat diverse rappers hun dure Bentleys met Louis Vuitton of Gucci logo’s lieten bekleden is gelukkig grotendeels voorbij. Maar misschien stonden deze pioniers wel aan het begin van een nieuwe trend want automerken lijken zich steeds meer aan modehuizen te koppelen. Zo kan je in een Fiat 500 by Gucci rondrijden en Victoria Beckham – inmiddels ook een modenaam om rekening mee te houden- ontwierp een speciale editie voor Range Rover.

Mercedes-Benz is in eerste instantie vooral een grote sponsor van modeweken in onder andere Berlijn, New York en Tokio, beter bekend als de Mercedes-Benz Fashion Week. In Nederland sponsort het merk ook mode evenementen.

Maar er is meer. Mercedes koppelt zich door middel van korte filmpjes en campagnes ook expliciet aan modenamen. Eerder dit jaar vloog Lara Stone nog op lichtelijk bizarre wijze de lucht in, met koffers en al, in een geslaagd, door Alex Prager geregisseerd filmpje.

http://www.youtube.com/watch?v=kKZ9tYG–To

Lara staat intussen met beide voeten weer op de grond en Mercedes lanceert vandaag een online stijlmagazine. Zijn er daar eigenlijk niet al genoeg van? Het is niet makkelijk om met een interessant stijloffensief te komen dat mensen (en potentiële Mercedes rijders) zullen blijven volgen. Aan ambitie ontbreekt het in ieder geval niet. Zo is er op mb! by Mercedes Benz, zoals het stijlmagazine voluit heet, onder andere de videoreeks The Art of Style te zien, waarin korte documentaires worden getoond over creatieve geesten. In de eerste aflevering het fotografenduo Maurice Scheltens en Liesbeth Abbenes, die stillevens maken voor ondere andere Fantastic Man, COS en Balenciaga. Internationaal gerespecteerd en gerenommeerd, een goede eerste keuze.

Dan de film zelf: vooral voor wie met het werk van Scheltens en Abbenes bekend is of meer over dit duo wil weten, is het zeker de moeite van het bekijken waard. En er komt geen auto aan te pas, zo subtiel is Mercedes wel. De link tussen de kunstenaars en het automerk is, volgens het persbericht, dat beiden zoeken naar die ene perfecte creatie.

Door Jan-Clemens Hoek

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.