Top menu

Stella McCartney over haar visie, schoenen en vier kids die zich met haar collecties bemoeien

De eerste dag van het Vogue Festival werd gisteravond afgesloten door Stella McCartney. Stella, net over uit Los Angeles, droeg een zwarte oversized blazer met een legging en hoge hakken, vast uit haar eigen collectie. Goed ziet ze er wel uit. Oprecht aardig ook.

De Britse ontwerpster werd geïnterviewd door Kate Hudson, actrice en goede vriendin van Stella. De Amerikaanse Kate zette voor de gelegenheid haar leesbril op en vertelde over hun eerste ontmoeting op de VH1 awards enkele jaren terug. “Ik werd geïntroduceerd door Liv Tyler en vond Stella meteen cool. Toen ik zag dat ze met Keith Richards stond te praten, bestierf ik het bijna. We raakten aan de praat en sindsdien zijn we vriendinnen.”

In 2001 kleedde Stella, Kate voor de Oscars. Een Oscar (voor Almost Famous) sleepte ze niet in de wacht; wel een nominatie voor de slechtste outfit. De twee kunnen er beiden gelukkig meer dan tien jaar later nog steeds smakelijk om lachen. Het was eigenlijk het echte begin van een vriendschap. Stella heeft humor aldus Kate.
De liefde voor mode begon bij Stella met de schoenenverzameling van haar in 1998 overleden moeder Linda McCartney. Ik liep altijd op haar hoge hakken. Daarnaast was ik een groot fan van Doris Day “Mijn dochter van vier doet nu precies hetzelfde. Ik zie haar bijna elke dag in mijn schoenen lopen.” Het gesprek gaat verder over Stella’s loopbaan, het label en de wereld om haar heen.

Het label van McCartney is, met tien jaar, nog eigenlijk vrij jong maar tegelijkertijd al enorm groot met meer dan 10 collecties per jaar (accessoires, kinderkleding, dames en sport). McCartney, opgegroeid als vegetariër had twee principes toen zij begon: ” Ik wilde blijven wie ik was, wilde nooit leder gebruiken in welke collectie dan ook en ik wil mezelf niet te serieus nemen. Tien jaar later houd ik dit nog altijd vol. Stella prijst haar team, haar familie en de mensen om haar heen.
Stella en Kate praten met name veel over hun gezinnen. Kate heeft twee kinderen en Stella vier. Wanneer er een modebaby in de zaal begint te huilen, springt Stella dan ook bijna op om bij te springen. “Mijn kinderen van vier hebben vaak opmerkingen over mijn roklengtes of de kleuren in mijn collectie, het gekke is dat ik er vaak nog naar luister ook. ”

Stella en Kate praten over duurzaamheid, de snelheid van de mode en inspiratiebronnen. Zo vertelt Stella over de op de pyjama geïnspireerde collectie (foto Rihanna):  “De inspiratie was daadwerkelijk een mannenpyjama, ik kon het niet exotischer maken.” Het gezellige onderonsje van bijna een uur tussen Kate en Stella werd afgesloten met een vragenronde uit het publiek. Er werd gehuild, geprezen en zelfs gesolliciteerd.

McCartney sloot succesvol de eerste dag van het Londense Vogue Festival af. Alle modeslachtoffers strompelden op hun te hoge hakken naar huis en om zich op te maken voor de tweede dag. Vandaag: Diane von Furstenberg, Eva Herzigova, Mary Katrantzou en natuurlijk Tom Ford. We gaan voor zijn handtekening!

 

Door Eve-Marie Kuijstermans

 

Gerelateerde Artikelen:


, , , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.