Top menu

Diane von Furstenberg richt zich tegenwoordig op juwelen en vintage “Ik ben zelf ook vintage”

Dag twee van het Vogue Festival in Londen is begonnen. Diane von Furstenberg betreedt net het podium. Ze is behangen met sieraden, draagt een luchtig zomerjurkje – geen wrap dress en torenhoge hakken. Wat een prachtige verschijning. De in België geboren Von Furstenberg, ze is 65, vertelt over haar jeugd in België, haar huwelijk met de Duitse prins Egon Von Furstenberg, waar ze in rap tempo twee kinderen mee krijgt (en in 1972 gaat scheiden) en haar ontmoeting met Diane Vreeland, de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue.

s/s 2012Op haar 21e ontwerpt Von Furstenberg haar eerste collectie in Italië, in de fabriek van haar vriend, Angelo Ferretti. “Ik maakte mijn eerste collectie van de stofresten, ’s nachts na mijn werk.” Met deze jurken in een koffer vertrok ze naar Amerika waar ze trouwde en haar modecarrière begon.

Haar ontmoeting in 1970 met Diane Vreeland was het begin van haar succes. Von Furstenberg had haar eerst een brief gestuurd, vervolgens werd ze uitgenodigd op het Vogue kantoor. “Toen ik binnentrad tilde Vreeland mijn kin omhoog: “Chin up, first thing.” Daarna ging het snel, binnen enkele maanden verkocht ik 25.000 wrap-dresses per week. “Ik weet nog goed dat ik op de cover stond van de Wall Street Journal. Ik zat in het vliegtuig met de Wall Street Journal op schoot. “ Why is a girl like you reading the WSJ,” vroeg een zakenman. “Dat ik daar toen niks over heb gezegd, is mijn grootste succes tot nu toe.” De bescheiden Von Furstenberg vertelt verder over haar carrière die vele hoogtepunten, maar ook dieptepunten kende (die vertelde ze niet). Nu is ze met name gericht op juwelen, vintage (“ik ben zelf ook vintage”) en interieurproducten. “Ik zie mezelf als love brand, niet als een luxury brand.”

Haar advies: “Be the woman you want to be“. Gelukkig zijn het met name vrouwen in de zaal. Het wachten is op Tom Ford, Eva Herzigova en David Bailey.

Door Eve-Marie Kuijstermans

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.