Top menu

Onthuld op Londens Vogue festival: Dolce & Gabbana maken geen verschil tussen hun werkster en Madonna

Domenico Dolce en Stefano Gabbana beten vanmiddag het spits af van het twee dagen durende Vogue Festival in de Royal Geographic Society. Het regende pijpenstelen, met natte sokken betrad ik de wonderlijke wereld van Vogue. Het publiek: hoge hakken, veren tooien en onmogelijk hippe kapsels.

Voor een publiek van ongeveer duizend mensen vertelden Domenico en Stefano over familie, liefde, hun breuk, Madonna en het opgeven van hun tweede D&G-lijn. De heren babbelden er lekker op los, zo vertelden ze dat ze geen onderscheid maakten tussen hun werkster en Madonna. Beiden vinden ze even belangrijk voor het bedrijf.

Speciaal voor het festival hadden ze drie filmpjes gemaakt, over Italië, liefde (Amore!) en familie “family is universal“. Alexandra Shulman, hoofdredactrice van de Britse Vogue, die het gesprek modereerde, ging op vermakelijke wijze in op de wereld van D & G. Ondanks hun enorme succes (en rijkdom, lacht Dolce) pleiten ze voor creativiteit en jonge ontwerpers. “Alles draait om creativiteit, ook bij ons,  zeker in de huidige tijd waar de snelheid van retailers als Zara en Topshop het tempo bepalen”.

Het duo wil terug naar de basis met hun ontwerpen, het opgeven van de tweede lijn heeft daar sterk mee te maken gehad. “Misschien gaan we zelfs wel richting couture”. Advies aan jonge ontwerpers: “Be brave and very strong and be prepared to give up your boyfriend when needed, grapt Domenico.

Het was een geslaagd begin van het festival. Het wachten is op Stella McCartney, morgen komt Tom Ford aan het woord.

Door Eve-Marie Kuijstermans

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.