Top menu

Hermès was weer beeldschoon, esthetisch en stijlvol

Het was weer een perfecte collectie, de derde alweer, die Christophe Lemaire vanmiddag showde voor Hermès.

Voorbij kwam een gemêleerde tweed omslagdoek boven een soepele glanzende harembroek en heel veel soorten jurken: een wollen kakikleurige overhemdjurk, een leren lijzige jurk, een deken jas/jurk. Een beetje modevolger (her)kent het nog uit de jaren tachtig.

Het was per slot van rekening een wintercollectie, dus veel wollen jassen, sommige grafisch met pagodemouwen, andere stemmig in combinatie met een cape.

Er waren mannelijke looks – een bruin vest over een wit overhemd en een grijze mannenbroek en de show sloot af met lange rokken en T-shirttops in suède in van die typische kruidige Hermès rood- en oranjetinten, gevolg door een serie outfits waaronder een hippietentjurk met Laura Ashley bloemetjesdessins, een top en tuniek met wandelstokkenprint (?) – kom er maar eens op. De gebloemde panty is natuurlijk de hit voor volgende winter.

Alles geheel beeldschoon, esthetisch en stijlvol. Net als Katherine Hepburn, Greta Garbo, Tilda Swinton en Jan Birkin, allemaal bekende vedettes waar Christophe Lemaire aan denkt als hij ontwerpt, vertelde hij onlangs in een interview.

Nu linkt Hermès zich als bedrijf natuurlijk graag aan een dergelijke klasse vrouwen. Maar zou het niet een ideetje zijn om Lemaire eens uit zijn comfortzone te lokken, de straat op te sturen en dan maar hopen dat hij daar zijn ogen de kost geeft. Hallo Chris, we leven in 2012, zeker, de eighties waren topjaren voor de mode, maar nu wordt het de hoogste tijd om aan al die retrolooks een moderne draai te geven.

De accessoires? Zwarte gladde laarzen, idem dito enkellaarsjes, suède pumps (denk Maud Frizon 1981). Geen tas, maar een koffertje met schouderriem,  in de hand een piepklein tasje dat precies past in je handpalm.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.