Top menu

Nieuwe video: met Marni naar Marrakech

http://www.youtube.com/watch?v=9wK-CgE8mdI&feature=player_embedded#

Wie de behoefte heeft om voor anderhalve minuut aan de sneeuw van vandaag te ontsnappen hoeft alleen maar even naar de laatste commercial van H&M te kijken.

Het korte filmpje voor de Marni at H&M collectie werd in Marrakech opgenomen. Opmerkelijk is dat de Zweedse regisseur Jonas Akerlund, die bijna alle reclames voor de designercollaboraties tot nu toe maakte, is ingeruild voor de nog  bekendere Sofia Coppola. Nu is deze Amerikaanse dochter-van inmiddels bijna kind aan huis in de modewereld; eerder maakte ze reclames voor Dior parfums en ontwierp ze ook nog een speciale tassencollectie voor Louis Vuitton. Ze trouwde in een jurk van Alaïa en Marc Jacobs is een van haar beste vrienden.

Na al deze namedropping zou je bijna vergeten dat ze eigenlijk films maakt (Lost in Translation, Marie Antoinette) en ook daarmee succes heeft. Al werd haar laatste film  Somewhere niet door iedereen even goed ontvangen. Laat dat nu net de film zijn waaraan deze Marni commercial enigzins doet denken.

Wat valt erover te zeggen? Mooi gefilmd, aardige muziek (Brian Ferry’s Avalon), niet onplezierig om naar te kijken maar tegelijkertijd ook saai en voorspelbaar. Het is wellicht een beetje appels met peren vergelijken maar saai en voorspelbaar waren de commercials van Akerlund nooit; daarvoor hoeven we slechts een paar maanden terug te kijken naar Donatella’s ‘my house, my rules, my pleasure’.

Jan-Clemens Hoek, creative-producer

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.