Top menu

Miu Miu maakt indruk tijdens Filmfestival Venetië

Gisteren toonde Miu Miu tijdens het Filmfestival in Venetië de nieuwe korte film It’s Getting Late. In mei was zustermerk Prada al vertegenwoordigd op het filmfestival in Cannes, met de première van een komisch filmpje met de gerespecteerde Sir Ben Kingsley in Prada travestie.

Dergelijke lanceringen tijdens de meest bekende en prestigieuze filmfestivals duiden op de cinematische aspiraties van de Prada groep en daarmee probeert het bedrijf niet alleen op mode maar ook op filmgebied voorop te lopen.

Maar Miu Miu is geen Prada. Enkele jaren geleden werd de mannenlijn (helaas) afgeschaft en sindsdien is Miu Miu helemaal gericht op vrouwen. Dit wordt ook in de filmserie The Women’s Tales  nog eens benadrukt; alleen vrouwelijke filmmakers worden gevraagd een korte film voor deze serie te regisseren. Daarbij kiest Prada elk seizoen voor een minder bekende en geijkte naam. Zo zal de Iraanse Massy Tadjedin, regisseuse van ‘It’s Getting Late’, niet een naam zijn die bij veel mensen een belletje doet rinkelen. Dat is niet erg; juist voor de grote modecampagnes worden al vaak genoeg de bekende en soms overgewaardeerde namen gekozen.

Op papier dus vernieuwend en veelbelovend maar wat is er van terug te zien? Allereerst, 10 punten voor de casting: Patricia Clarkson, Rinko Kikuchi, Gemma Arterton en Aubrey Plaza. Het zijn bekende gezichten maar niet té bekend, van verschillende leeftijden en nationaliteiten en bovenal topactrices die écht kunnen acteren, een verademing. De montage en cinematografie zijn van hoge kwaliteit en de muziek van zangeres Zola Jesus, op het einde te zien, is goed gekozen. Al deze elementen zijn van toegevoegde waarde; het is een modefilm die als een heuse film aandoet. Ook prettig is dat de Miu Miu collectie op een aangename manier in beeld komt, zonder dat de luxeproducten aan de kijker worden opgedrongen, iets dat bij het merendeel van de campagnevideo’s wel het geval is.

Een voorbeeld van een geslaagd huwelijk tussen mode en film dus? Vanuit marketing-oogpunt valt daar op af te dingen; de lengte van ruim acht minuten kan een struikelblok zijn, want hoe kort 8 minuten ook klinkt, het is voor het internetpubliek lang. Misschien wel te lang.

Door Jan Clemens Hoek

 

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.