Top menu

88 Amsterdamse winkelverrassingen van Bregje Lampe

Volkskrant modejournalist Bregje Lampe bundelde haar 88 favoriete winkels in Kijken Kijken Kopen.  Een persoonlijke selectie met persoonlijke verhalen van iemand die weet wat waar te koop is.

Van Het dierenpaleis, Azzurro naar De stofzuigerkoning met Bregje Lampe, fijne winkelmix!

Ja alleen mode vond ik saai, en De stofzuigerkoning en Het dierenpaleis zijn ook mijn favoriete winkels. Azzurro is dat ook. Maar af en toe moet ik effe naar een ander soort winkel.

 Best veel werk zo’n boekje…

De meeste winkels had ik ooit wel bezocht voor Het Parool.

In het echt ben je toch niet zo’n shopaholic?

Klopt, ik ga nooit shoppen op zaterdag. In het weekend ga ik altijd de stad uit, fietsen naar Noord of Muiden. Voor mijn werk kom ik dus veel in winkels, dus dan ga ik ook nog eens niet in mijn vrije tijd shoppen.

Maar nu als zzp’er kun je nu de hele dag winkelen!

Ja ik kan nu mijn eigen tijd indelen, op dinsdagochtend shoppen valt wel mee trouwens. Momenteel ben ik bevangen door een opruimdrift want ik ga verbouwen. Op de 22 september doe ik ouwe kleren weg in de IJ-hallen in Amsterdam-Noord en dan verkoop ik tegelijkertijd mijn boekje. Daarna komen alleen nog maar echte kwaliteitsspullen in huis.

Jaja

Eigenlijk geef ik mijn geld liever uit aan vliegtickets!

Wat dit boekje anders maakt dan andere winkelgidsjes is dat je ook schrijft over winkeleigenaren. Zoals de eigenaresse van Depster die ooit advocaat was en nu een tassenwinkel heeft. Kun jij je zo’n switch voorstellen?

Nou voorlopig niet, ik sluit het nooit helemaal uit want ik vind een winkeltje leuk en ik heb in huis zelf ook een soort van koffietentje: Chez Brigitte.

Eerder iets in de horeca doen?

Nou dan zou ik het wel doen zoals al die jonge hipsters nu; beetje koffie serveren tussen wat ouwe kleren. Gezellig. En ondertussen zou ik dan nog stukjes tikken. Maar nu ik net zzp’er ben, ben ik er al achter dat ik niet de hele dag koffie kan serveren aan mensen. Overigens ooit een champignonnenkwekerij beginnen lijkt me best leuk, maar laat ik duidelijk zijn, wat ik nu doe vind ik het allerleukste! Ik kan geen leukere baan verzinnen.

Kijken Kijken Kopen. 88 favoriet winkels van modejournalist Bregje Lampe. € 17.50 Met illustraties van Monique Wijbrands. Bregje: ‘Ik hou niet zo van op de foto gaan, zo vond ik het niet erg.”

18 september richt Atheneum Amsterdam een etalage in met Kijken Kijken Kopen.

 

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.