Top menu

Bizarre mash-up Prada-video van Koolhaas’ AMO/OMADat Prada op meer terreinen dan alleen mode voorop loopt is geen nieuws. De continuïteit en toewijding aan de nieuwe impulsen die het merk creëert zijn opvallend, zeker voor een merk dat enkele jaren geleden nauwelijks een noemenswaardige website had. Deze inhaalslag blijkt wel uit het aantal verschillende campagnes en bijbehorende filmpjes dat het merk recent lanceerde. Van de resort campagne met de Franse actrice Lea Seydoux (overigens ook het gezicht van de Prada Candy parfum campagne) naar de zomercampagne met de Prada-meisjes die even moesten bijtanken (eerder al besproken op IFD).

Voor de mannen was er de acteur Michael Pitt, en voor wie echt niet zonder Prada LG telefoon kan leven is er nog een aparte campagne met de acteur Edward Norton. Wat valt op? Veel acteurs en actrices, maar ook veel filmpjes die consistent bij iedere campagne online te vinden zijn.

Alsof dat nog niet genoeg is, is er nu de Prada Real Fantasies, een kort collagefilmpje geproduceerd door Rem Kolhaas’ AMO, ook verantwoordelijk voor de altijd veranderende settings van de Prada-shows. Is het niet overbodig en overdadig, zoveel beelden, campagnes en foto’s? Wat Prada distantieert van andere merken is de verscheidenheid in het aantal beelden. De mannencampagne geeft een totaal ander beeld dan de vrouwencampagne, en het nieuwe Real Fantasies filmpje lijkt nauwelijks op het eerder verschenen ‘gas station’ filmpje. Verschillende campagnes voor verschillende doelgroepen, het lijkt een geslaagde strategie; Prada’s winst steeg in 2011 met ruim 72 procent naar ruim 430 miljoen euro.

Door Jan-Clemens Hoek, creative-producer.

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.