Top menu

De laatste mannenshows, Paul Smith, Thom Browne, Acne

Paul Smith: ahoy!
Klotsende golven, zeemansliederen, ankers. Driemaal raden naar het uitgangspunt van Paul Smith. Juist, marine-mode met, om het thema niet al te letterlijk te citeren, enkele knalgele fluo-accenten in breisels, T-shirts  of in een jas als schouderstuk.
Stoere mannen met baarden maar ook langharige blonde engelachtige jongens droegen zwarte of marine-blauwe wollen joppers (heel kort, heel lang), met contrasterende zwarte leren mouwen of schouderinzetten. Broeken waren vrij strak gesneden, soms kinderachtig bedrukt met zeilbootjes. Sneakers, van grijs lak, werden afgewisseld met stoere enkelhoge laarzen. Het nieuwe Paul Smith colbert is redelijk kort en een beetje lijzig wijd. Gezellig zeg, die truien met ingebreide inktvissen en ankers – mooie draagbare kleren maar als showmateriaal slaapverwekkend.

Thom Browne: sporty punk
Whoeh, was dat even schrikken van de eerste agressieve look van Thom Browne: een model met zijn hoofdvol met uitstekende spijkers en nog meer ijzerwaren opende de show die plaatsvond in een muf donkerbruin en mistig rariteitenkabinet in de Jardin des Plantes. Lachen was het wel, om mannen met schouders zo breed en hoog dat hun hoofden erin wegzonken. Browne’s uitgangspunt was het breedgschouderde tenue van de American football-speler toegepast op het mannenpak, en dan dat weer vermengd en versierd met punkfolklore.  Kilo’s veiligheidsspelden en zwart leer beslagen met massa’s gouden en zilveren studs en zo nu en dan een scherpe hanenkam als kapsel. Lachen was het ook om mega breedgeschouderde colberts in roze-mintgroene pastelruiten, lange lichaamsvolgende gebreide jurken met brede zwart-wit strepen als balken en een grasgroene kokerrok met een ferm opgevulde derrière waar je een glas op zou kunnen zetten. Ga zo door Thom, dan valt er tenminste ook nog wat te lachen op mannenmode gebied, wat er met die amusante kleren moet gebeuren, geen idee.

Acne: poezelig mohair
Acne stopte het modevolk in een kille grijze garage, attent was een dikke wollen shawl waar wij koukleumen blij mee waren. Het Zweedse merk begon braaf met (daar is t ie weer voor de zoveelste keer) een zwarte leren broek met daarover de klassieke lange wollen dandy-peacoat die eerder deze week uitentreuren voorbij kwam bij Prada. Interessanter waren de gelaagde combinaties,  bijvoorbeeld een dijlange mosgroene gewatteerde blouse die uitstak onder een tweedcolbert of een stijf synthetisch T-shirt.  Persoonlijke favoriet waren korte truitjes en lange vesten van poezelig mohair. Daar zie ik mannen niet zo snel in weggelopen, wat wel geldt wel voor de rest van de confectiecollectie die zo de winkels in kan. Hit van de show: sneakerlaarsjes met gekleurde – blauwe, groene – zolen.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.