Top menu

Het nieuwe jaar begint met Prada op Tell Sell!

Het nieuwe jaar begint met Prada op Tell Sell. Huh?

Als we de Italiaanse Vogue mogen geloven wel. De nieuwe cover van deze modebijbel en de bijbehorende editorial is helemaal gewijd aan homeshopping. Uiteraard wel met een high fashion knipoog; de Abtronics zijn vervangen door een paar Prada pumps en de Ahh Bra (dit bestaat echt) door eentje van Versace. Die is ook wel ahh. Kortom, een leuke parodie op dit in Amerika altijd nog populaire fenomeen van winkelen op de televisie.

En de eer voor deze aardig verzonnen grap gaat naar?

Het zal niet als een shock komen, want net als alle andere VI covers is ook deze door Steven Meisel geschoten. Dit is overigens niet de eerste keer dat hij consumentisme parodieert. Eerder was er bijvoorbeeld de nog geslaagdere ‘Makeover Madness’ (juli 2005) waarin topmodel Linda Evangelista aan het bijkomen is van een facelift en andere cosmetische ingrepen, compleet met verband om haar hoofd en zelfs rolstoelen. Maar er zijn ook andere actualiteiten die deze topfotograaf verwerkt voor de Italiaanse Vogue, een blad waarin hij veel vrijheid krijgt om tot controversiële dingen te komen. Neem bijvoorbeeld ‘The Latest Wave’ (augustus 2010) met een aangespoelde Kristen McMenamy geïnspireerd op de olieramp in de Golf van Mexico of ‘State of Emergency’ (september 2006), een commentaar op de verscherpte veiligheidsmaatregelen op vliegvelden na 11 september.

Dan klinkt homeshopping eigenlijk bijna een beetje saai…

Homeshopping is niet echt een onderwerp van controverse en zal het met deze foto’s en video niet worden. Ook lijkt het minder actueel, want is online shoppen niet meer iets van deze tijd? Daarbij moet wel gezegd worden dat in de Verenigde Staten er talloze speciale home shopping kanalen zijn en wel 24 hours-a-day. Dit nodigt ook wel een klein beetje uit tot een parodie.

En dan nog een prangende vraag: wie is toch dat gekke mens met die zonnebril en knot op haar hoofd? Een beruchte homeshopping presentatrice die wij hier niet kennen?

Nee, dat is dus Michelle Harper, een New Yorkse socialite en een opvallende verschijning tijdens de internationale modeweken. Wat ze verder precies doet valt moeilijker te achterhalen maar wellicht ligt er voor haar een glansrijke carrière in het verschiet bij Tell Sell.

Cijfer: 7

Door Jan-Clemens Hoek, creative producer

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.