Top menu

Waarom Donatella?

Als fan van Donatella Versace zou ik geld toegeven voor een interview met haar. Als editor-in-chief van Mirror Mirror – it’s all bout beauty – zou ik Donatella willen uithoren over haar opzienbarende plastische transformatie tot alien.

Donatella Versace is de Orlan –  Franse kunstenares die op zichzelf extreme plastische chirurgie laat toepassen – van de mode. Maar waarom toch,  Donatella? Why en op welk moment kwam u op het idee om uw lippen zo monsterlijk op te blazen? Het vel loeistrak over uw schedel te laten trekken? Ooit, tot haar dertigste, was Donatella een mooie, maar niet al te opvallende vrouw.

Goed, nu is er het boek VERSACE, geschreven door Donatella met hulp van curator Maria Luisa Frisa en W-hoofdredacteur Stefano Tonchi. Ik heb het nog niet in handen gehad maar verwacht geen antwoorden op mijn prangende vragen.  Wel verwacht ik een visueel spektakel vol archieffoto’s van het modemerk dat sinds de H&M samenwerking een glorieuze comeback maakte – die helaas is uitgewerkt. Al zullen bepaalde items altijd cult blijven zolang er maar een Medusa op staat.

VERSACE – Hardcover / 10.5” x 13.5” / 336 pages / 250 color and B&W photographs ISBN: 978-0-8478-4607-8 / Rizzoli New York

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.