Top menu

Rhumaa: fair & sustainable & creatief

Rhumaa is een nieuw Nederlands modelabel met een culturele, sociale & sustainable missie. Het merk is opgericht door de 26-jarige Amsterdammer Daniel Beernink.

Het idee voor Rhumaa ontstond vanuit zijn persoonlijke zoektocht naar eerlijk gemaakte kleding met een echt verhaal. Ttijdens zijn stage in Zuid-Afrika raakte Daniel verliefd op het land en haar culturele rijkdom.  In samenwerking met talentvolle kunstenaars uit de Zuid-Afrikaanse town-ships vertelt hij nu middels Rhumaa hun persoonlijke en bijzondere verhalen.

Rhumaa geeft creatieven een platform en biedt hen daarmee de mogelijkheid hun werk aan een groter publiek te laten zien. Elk seizoen staat er één kunstenaar centraal die via de collectie zijn persoonlijke verhaal vertelt. Deze ervaringen, gewoontes of herinneringen worden visueel tot leven gebracht door middel van illustraties en prints.

Bij de productie van de kledingstukken staan de belangen van mens en milieu voorop. Kernbegrippen binnen Rhumaa’s filosofie zijn duurzame productie, het gebruik van kwalitatieve materialen en het delen van culturele rijkdommen. Het merk heeft innovatie, transparantie en ethisch verantwoorde werkomstandigheden hoog in het vaandel en is constant bezig om hierin stappen te maken.

Naast dat Rhumaa de talenten van vandaag steunt, wil het ook bijdragen aan de ontwikkeling van de talenten van morgen. Vanuit deze filosofie is ook de Rhumaa Foundation ontstaan, waar 5% van de opbrengst van elk verkocht product naartoe gaat.

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.