Top menu

Liselore Frowijn showt erfgoed in Parijs

In 2013 studeerde Liselore Frowijn cum laude af aan ArtEZ met een kleurrijke vrouwencollectie met veel prints. Het is nog steeds haar signature-stijl. Meteen na haar afstuderen maakte de ontwerpster een vliegende start met het winnen van de Frans Molenaarprijs. In het Zuid-Franse Hyères sleepte ze de Prix Chloé in de wacht.

Morgen showt Liselore tijdens de Parijse modeweek een nieuwe colletie. Alvast een tipje van de sluier.

“Mijn show is geïnspireerd op Japan. De collectie is rijk aan materiaal en prints en heel gelaagd. Het zijn aspecten die anders ook in mijn werk zitten, maar dit keer heb ik proberen te kijken naar wat mij onderscheidt van andere ontwerpers met als doel mijn werk een stap verder te brengen.

Ik heb bijna vier werken in Japan gewerkt op uitnodiging van Crafts Council Nederland. Ik was met drie andere Nederlandse maker-designers uitgenodigd om naar Kyushu, Japan te reizen om tijdens een crafts exhange het indigo erfgoed van Nederland en Japan te onderzoeken. Het was een fantastische tijd en het land heeft mij enorm veel input gebracht op het gebied van materialen en prints.”

Liselore’s ontwerpen worden verkocht in de Bijenkorf en bij Kiki Niesten.

Volg mij op @instagram @georgettekoning en snapchat

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.