Top menu

Guy Bourdin in Parijs

Guy Bourdin werkte jaren voor Vogue; tot de Amerikaanse versie het waagde om tekst over een van zijn modeseries te plaatsen. In Parijs opent 2 april The Portraits, met meer dan 100 schitterende werken die de Franse fotograaf vanaf de jaren vijftig tot eind jaren tachtig maakte.

Credits : Copyright The Guy Bourdin Estate, 2016 / Courtesy of Louise Alexander Gallery

In de nieuwe Mirror Mirror staat een interview met Lloyd Simmonds waarin de creatief directeur van YSL Beauty zich beklaagt over het gemis van inspirerende beelden. Simmonds, die werkte met een grootheid als Richard Avedon, doelt op het gebrek aan hedendaags fotografietalent. (Volgens mij overdrijft hij een beetje.) Zijn verklaring; probeer maar eens origineel te zijn terwijl er de afgelopen decennia al zoveel moois is gemaakt. Daar zit wat in.

Legendes als Edward Steichen, Richard Avedon, Irving Penn, Sarah Moon, Helmut Newton maar ook Guy Bourdin (1928-1991) groeiden volgens Simmonds op in een vacuüm, en hadden amper een idee wat buiten hun blikveld gebeurde en lieten hun eigen fantasie de vrije loop. Tegenwoordig is het met al die voorbeelden binnen handbereik blijkbaar veel moeilijker om een visie te ontwikkelen. Blijft daarom de vernieuwing uit, zoals Lloyd Simmonds signaleert?

Lees meer over Bourdin in het artikel van Klaus van den Berg, marktonderzoeker, strateeg en trendwatcher.

Guy Bourdin: The Portraits, 2 april 2016 – 30 april 2016, Studio Des Acacias, Parijs. Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.