Top menu

Hello, dit is Pieter uit Londen

Zijn volledige naam is Sebastiaan Pieter Groenen, maar zijn mannenmerk heet Pieter, want internationaal bekt dat beter dan Sebastiaan Pieter Groenen. Deze week presenteert hij in Amsterdam zijn vierde mannencollectie. Vanaf februari 2016 te koop bij X Bank in Amsterdam.

Zeg ik kende je merk helemaal niet, waar heb je gestudeerd?
“Na mijn middelbare school ben ik vrijwel meteen naar Londen verhuisd en heb daar een ‘foundation year” gevolgd aan Central Saint Martins en vervolgens een bachelor gehaald in Bespoke Tailoring aan het London College of Fashion. Daar heb ik de eerste prijs gewonnen met mijn afstudeercollectie. (lees: www.standard.co.uk) Een jaar later heb ik mijn eerste Pieter collectie geshowd aan kennissen uit de mode-industrie. Sindsdien sta ik op het officiële schema van London Men’s Collections met dank aan een sponsorship van de British Fashion Council en Topman (Newgen Man).

Omschrijf je stijl eens?
“Met Pieter zet ik een eigentijds modebeeld neer. Het is een mix van actieve, gemakkelijke kleding en klassiek en stijlvol. Ik ga mee in behoeftes, zo is er een bomberjas in luxe wol, T-shirts in een linnen-zijde mix, en voorgekreukelde pakken – permanent crease – maar ook een overjas waar de wol gemixt is met elastiek en die daardoor juist minder makkelijk kreukelt.”

Ik zie veel details in je collectie.
“In mijn Spring Summer 2016 collectie zitten details als piercings en tatoeages. Hiermee wil ik graag een dialoog aangaan over de betekenis van populaire tattoos als tribal symbolen. Het zijn tekens die niet uit onze Westerse cultuur voortkomen en constant gekopieerd worden. Het fascineert mij waarom mensen zo’n tattoo nemen die permanent is en ook zo persoonlijk. Ik verwijs hiermee ook naar hoe wij in de mode constant bezig zijn met het ‘kopiëren’ en hergebruiken van ideeën.”

Je presenteert deze week in Amsterdam, waarom?
“Er valt echt wat te vertellen met vier collecties en een vijfde die in januari gepresenteerd wordt. En het begon ook wel te knagen dat ik wel in de NY Times, Fantastic Man en Engelse kranten heb gestaan, maar nog onbekend ben in Nederland.”

Waar verkoop je nu?
“De wintercollectie hangt in vijf winkels. Het meest dichtbij Nederland is Smets met winkels in België en Luxemburg. Verder hang ik New York, Hong Kong, Seoul en Tokyo. En ik hoop wellicht dat naar aanleiding van mijn presentatie in Amsterdam de collectie ook in Nederland wordt ingekocht.”

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.