Top menu

Yvo van Regteren Altena´s verslavende debuut

De een heeft zin om zelf een blad uit te geven, een ander brengt een parfum uit. Why not? Gisteren debuteerde journalist Yvo van Regteren Altena met het verkwikkende YVRA1958 L’Essence de L’Essence.

De geurlancering werd geïntroduceerd door Van Regteren Altena’s lifestylemaatje Jort Kelder. Het eerste wat deze ijdeltuit deed was zichzelf verontschuldigen voor de nare uitslag op zijn gezicht. Nee, het was geen eczeem, maar een scheerongeluk. Dat geloven we dan maar.

Volgens Kelder en kornuiten was de lancering van YVRA1958 geen verrassing, want er hing altijd al een geurspoortje om zijn vriend. Zelf onthulde de prille neus dat hij als kind gefascineerd raakte door zijn oma die dagelijks haar enorme boezem besproeide met geuren van onder andere Guerlain. Het geurvirus sloeg serieus toe in Italië, waar meneer Van Regteren Altena studeerde, en waar hij de gewoonte had Italiaanse lires te parfumeren met zijn vondsten uit de legendarische Santa Maria Novella parfumerie in Florence. Toch ambieerde de student geen carrière als neus, hij werd lifestyle journalist voor onder andere Avenue. Later schreef hij met Kelder een aantal boeken waaronder Man & Pak.

Toen in 2013 het idee borrelde voor een geur, verklaarden zijn vrienden hem voor gek, maar vrienden zijn niet voor niets vrienden. Ze brachten een beginkapitaal samen, dat werd aangevuld via Kickstarter (€ 11.636, 121 backers).

YVRA1958 L’Essence de L’ Essence, zit verpakt in een luxe goudgele doos, de ronde flacon is elegant maar stevig, de geur is geïnspireerd op de klassieke eau de cologne, met als nieuwigheid dat YVRA1958 aromatischer is en langduriger ruikt. Ik houd van colognes en vind het altijd jammer dat het frisse zo snel vervliegt. Wordt L’Essence de L’ Essence daarom een van mijn favorieten?

Een ingrediënt is citroenolie – typerend voor colognes. Gekozen werd een prijzige variant uit Calabrië, aangevuld met bloemig Spaanse fleur d’oranger, kruidige peperolie uit Madagascar, oriëntaalse kardemom uit India, frisse gember uit de Caraïben, het longlasting Amerikaans cederhout en een warme sluier van tonkabonen uit Venezuela.

Ik ben nu al hooked aan de stralende en vriendelijke YVRA1958 waarover iemand tijdens de ontwikkeling tegen Van Regteren Altena zei dat het vanwege het gebruik van citroenolie wel leek of hij luxueuze antimugolie maakte. Vandaar de slogan met mug op de binnenzijde van het flacon etiket: “Woman die for it, musquitoes too”

YVRA1958 L’Essence de L’Essence € 119,95 110 ml. Samples en verkooppunten.
Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.