Top menu

Wat is het mooiste ooit?

Afgelopen zomer stelden Viktor & Rolf mij die vraag. Ik vond het lastig, toch kwam het antwoord vrij snel.

Wat het mooiste is dat ik ooit heb gezien kun je lezen in ‘Dit is het mooiste ooit’ de derde editie in de succesvolle reeks ‘Nederland in ideeën’, met bijdragen van onder andere Abdelkader Benali, Wende Snijders, Micha Wertheim, Alexander Rinnooy Kan, Ricky Koole, Gustaaf Peek, Dick Swaab en Lavina Meijer.

Hier het begin van mijn stukje:

Als er een discipline is waarin schoonheid een vast gegeven is, dan is het de modewereld. Plat gezegd: de esthetiek druipt af van modellen met hun vaak haast bovennatuurlijke schoonheid, met hun monden als sappige perziken, hun ogen als spiegeltjes van niets dan de zuiverste perfectie.
Elke modeshow met de nieuwe kleding voor de herfst-winter of lente-zomer van bijna elke ontwerper brengt je weer even voor tien minuten naar die wereld waarin lelijkheid een vergeten fenomeen is. Natuurlijk besef je dat je samen met de tientallen en soms honderden andere aanwezigen even in een heerlijke staat van illusie verkeert, maar toch. Vaarwel echte wereld met al zijn lelijkheid en gebreken, al is het maar voor korte tijd…….

Boek: Dit is het mooiste ooit. Viktor & Rolf. Via: mavenpublishing. Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.