Top menu

& Other Stories verrast met…

Lastig, maar vergeet even de Balmain X H&M collectie – met enkele prachtige stukken, de caban! – en kijk uit naar de lente van 2016. & Other Stories komt dan met een verrassende co-lab collectie ontworpen door…

Rodarte! De twee Amerikaanse zussen Mulleavy maken de modeweek in New York al jaren de moeite waard.

Kate en Laura Mulleavy van Rodarte doen wat ze altijd al wilden: zelf kleren maken. In een mum van tijd stonden hun handgemaakte stukken op de covers van WWD en de Amerikaanse Vogue. Het beste advies kregen ze van Anna Wintour: “Houd het persoonlijk”.

Na enkele jaren met bewondering de collecties van Kate en Laura Mulleavy te hebben bekeken, kwam ik ze eindelijk ergens tegen. De twee zusjes die opgroeiden in Santa Cruz in Californië waren in november 2008 in Zürich voor de Swiss Textiles Award en liepen daar weg met de hoofdprijs van honderdduizend euro. We hadden een gesprek kort na de uitreiking. Kate en Laura konden op dat moment nog nauwelijks geloven dat hun merk Rodarte had gewonnen, ze moesten vooral erg lachen om hun vader die zo in zijn nopjes was geweest toen hij had gehoord dat, helemaal in Zwitserland en voor een enorm publiek, zojuist een foto van hem uit de jaren zeventig op een scherm was geprojecteerd.

In 2008 was het nog maar kort geleden dat deze twee mooie zussen uit Pasadena in het vizier kwamen van Anna Wintour.

Toen ze vier jaar eerder voor het eerst naar New York gingen, kenden ze daar niemand. Ze hadden papieren poppen gemaakt en die aangekleed met miniaturen van hun ontwerpen en die bij wijze van introductie naar de mode elite van Manhattan opgestuurd. De poppen die voor Wintour waren bedoeld, kwamen nooit aan maar één van de poppen die ze naar Women’s Wear Daily hadden gestuurd veroverde het hart van de redacteuren daar en al snel haalden ze de cover. “Toen we voor het eerst bij WWD kwamen, wandelden we een kamer binnen waar Bridget Foley, de hoofdredacteur, en Bobby Queen, de modedirecteur, op ons stonden te wachten. We hadden nog nooit met iemand gesproken over onze kleding of over ons werk en dit was de eerste keer. Het was heel surrealistisch,” vertelde Kate.

Inmiddels staat Rodarte bekend om een artistieke mix van couture, vrouwelijkheid en zichtbare Californische invloeden. Deze kenmerken komen samen in de co-lab collectie, bestaande uit ready-to-wear, accessoires en schoenen. De collectie bevat onverwachte contrasten en zorgvuldig gekozen materialen. “We zijn enorm enthousiast om met deze speciale samenwerking Rodarte’s verhaal te vertellen in een nieuwe omgeving. De unieke positie van & Other Stories in de mode industrie heeft ons de mogelijkheid gegeven een bijzondere collectie neer te zetten,”zeggen Kate en Laura Mulleavy.”

En nu maar wachten, de Rodarte & Other Stories co-lab collectie is vanaf lente 2016 verkrijgbaar in de winkels en online.

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.