Top menu

Van BLEND naar platform Twol24

Op dit moment zijn ruim 150 independent designers, labels en fotografen aangesloten bij TWOL24. The Way of Living 24 levert meer dan 3000 producten. Jurriaan Bakker – voorheen BLEND – is een van de oprichters.

Twol24 is zo te zien qua aanbod vooral een Nederlandse aangelegenheid?
“Het voelt wellicht Nederlands, maar dat is het zeker niet. Onze ambitie is om Aziatische designers naar Europa te brengen, Europese designers naar Amerika en vice versa. We hebben nu al designers vanuit allerlei windstreken. Bijvoorbeeld: het Litouwse House of Naive, Jump From Paper uit Taiwan, het Amerikaanse Reka Nyari en Glassing uit Italië.”

Wat zijn verder de ambities?
“We willen niet de grootste worden in aantal designers, maar wel het grootste platform zijn dat independent designers, labels en fotografen op alle mogelijke manieren kan ondersteunen, en online sales en presence vergroten.”

Wat voor labels zie je het liefst op TWOL24?
“Independent labels. Kortom: niet aangesloten bij een groot modehuis. We geloven heilig in het fenomeen slow fashion. Voor ons is de definitie slow fashion vooral dat het niet om massaproductie gaat. Het is dus niet per se duurzaam. Het mag en kan, maar is geen vereiste. We geloven oprecht dat de consument klaar is met de fast-fashionindustrie. Mensen worden steeds bewuster, weten dat een shirt van € 5 niet kan kloppen. Daarnaast zijn mensen op zoek naar bijzondere items en naar het verhaal achter een label. Alle labels die TWOL24 vertegenwoordigt hebben een verhaal.

“We zijn geen platform voor startende labels. Belangrijk is dat het label voorraad heeft en kan leveren. We zijn wat dat betreft een platform dat labels opneemt die al wat verder zijn in hun levencyclus. Dit in tegenstelling tot een platform als Not Just a Label, dat zich puur richt op starters.”

Voorheen maakte je bladen, o.a. BLEND, je noemt TWOL24 als een vervolg hierop.
“Na 10 jaar prachtige magazines te hebben mogen maken met een bijzonder getalenteerd team was het uiteindelijk heel moeilijk om een printtitel in de lucht te houden. BLEND was een podium voor independent designers, fotografen en andere creatieven. We deden dit in verscheidende vormen. Zo waren we 10 jaar geleden de eerste die het fenomeen pop-upstore introduceerde. Dit was destijds voor ons een 3D-vertaling van te magazine, en dus ook een podium.

“De vraag bleef komen of we niet met een alternatief voor het magazine konden komen. Na veel gesprekken werd mij duidelijk dat designers en fotografen erg lokaal denken en de kans van het globale online aan zich voorbij laten gaan. Designers zijn erg goed in het creatieve proces, maken prachtige collecties en creaties, maar zijn ontzettend slecht in verkopen. Hier zagen we een rol voor ons. Onze kennis op gebied van online sales gaat terug naar 1995. Mijn partner Claudia Heika heeft aan de vooravond gestaan van affiliate programma’s, betaalsystemen en platformen. Deze kennis gecombineerd met de behoefte van het netwerk van BLEND maakt een logische optelsom. Wij kunnen zaken uit handen nemen van independent designers, labels en fotografen teneinde te zorgen dat ze zich kunnen focussen op hetgeen waar zij goed in zijn. Kortom: we zijn weer een podium, maar nu volledig digitaal.”

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.