Top menu

Geen NL modeacademies in Top-21, op 1 na

Business of Fashion (BoF) pakt deze week online uit met een uitgebreide onderwijsspecial. De centrale vraag: Verkoopt het internationale modeonderwijs een valse droom?

Volgens BoF is het modeonderwijs een ‘booming sector’, maar werk zou er onvoldoende zijn, met tot gevolg ontevreden studenten.

Verder pakt BoF uit met een ranking van de 21 beste modeopleidingen. Die lijst blijkt met zes noteringen vooral een Britse aangelegenheid. Met op nummer 1 als vanzelfsprekend Central Saint Martins (foto: Jemma Beech), op drie staat de Kingston University waar ik nooit van had gehoord, tot ik onlangs een bekende ontwerper interviewde – binnenkort in Elsevier Stijl Mannen – die daar had gestudeerd.

Wie schetst mijn verbazing dat zowel de alom geroemde Antwerpse Academie als ArtEZ Arnhem ontbreken. Al staat Antwerpen wel bij de Masters.

Gelukkig is Nederland wel vertegenwoordigd. Op nummer 20 staat AMFI en dat lijkt me ook heel terecht, al was een hogere positie nog beter geweest. De ranking:

1 Central Saint Martins – Groot-Brittannië
2 Bunka Fashion College – Japan
3 Kingston University – Groot-Brittannië
4 Parson The New School of Fashion – Amerika
5 Fashion Institute of Technology – Amerika

Bekijk de hele lijst hier en lees over de motivering. Het commentaar is niet van de lucht.

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


2 reacties op Geen NL modeacademies in Top-21, op 1 na

  1. BoF 28 augustus 2015 om 08:12 #

    Hello Georgette, just to let you know that Antwerp is in fact included in the Masters section of the BoF Ranking: http://www.businessoffashion.com/education/rankings/2015/masters. Kind regards, BoF

    • Georgette Koning 28 augustus 2015 om 12:31 #

      Thanks, I just did include it. Bye Georgette