Top menu

& Other Stories gaat genderneutraal

Het (trans-) gender-issue staat de afgelopen tijd in belangstelling. Dat is mooi. Nog mooier is het als het traditionele rolpatronendenken voor eens en altijd wordt doorbroken.

Aan de mode ligt dat niet. Gender-free modemerken zijn in opkomst. Hippe merken als Telfar en 1.61 positioneren zich als non gender, het Britse Selfridges opende eerder dit jaar een afdeling met genderneutrale mode. Rad Hourani showt al langer gender free couture. Kenzo is naar eigen zeggen lief voor genders. En hoe cool: ook het opnieuw uitgevonden Gucci toont deze winter een uniseks collectie. Jammer van het peperige prijskaartje.

Gelukkig is daar & Other Stories. De Zweedse keten lanceert voor een breed publiek een gevarieerde collectie – vanaf € 75 voor een rok tot € 125 voor een parka.

Hoe het beeld op gender en identiteit in mode kan worden verbreedt, toont een portretserie met de modellen Valentijn De Hingh en Hari Nef. De fotograaf is Amos Mac, stylist Love Bailey en visagist Nina Poon.

Kijk ook de video : “The Gaze & Other Stories”, gemaakt door de Zweedse regisseur Ninja Thyberg. Zij is bekend om haar werk waarin ze thema’s als stereotypen, seksualiteit en identiteit onderzoekt. Fotograaf Amos Mac zegt: “Transgender zou niet als shockerend of radicaal gezien moeten worden. Het gaat erom waarmee je jezelf comfortabel voelt.” Zo is het!

De nieuwste capsule collectie van & Other Stories ligt nu in de winkel en is te koop online.

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.