Top menu

Test: wimper-extensions

Talloze nieuwe wimperhaartjes per oog en een stel kundige handen. Dat zijn de ingrediënten voor een oogopslag à la Bambi. Maar dat niet alleen, na een wimper-extensionbehandeling voelt het alsof mijn ogen zijn gelift.

Waarom? Mascara gebruik ik amper, dat irriteert vaak en netjes aanbrengen is bij haast vaak een gedoe. Wat de doorslag gaf, is dat moderne extensies synthetisch zijn, daar heeft geen dier voor geleden. Dus waarom niet eens proberen? Ik kreeg hetzelfde wat alle vrouwen willen: lange, zwarte wimpers die er echt uit zien.

Agnieszka van Bodyfix, die de behandeling uitvoert, draagt een bril die 3 x vergroot. Ze heeft er al heel wat jaren op zitten, en dat is echt nodig, benadrukt ze. Er wordt veel prutswerk geleverd in deze branche. Bodyfix is een betrouwbaar adres, bekend bij modellen en televisiesterren.

Het eerste wat Agnieszka doet is vragen of ik veel make-up gebruik (nee) en kijken wat bij mijn gezicht past. Dat blijkt een natuurlijke oogopslag te zijn. Ik neem alleen extensions aan de bovenkant, en veel minder dan je op de foto ziet.

Agnieszka volgt de ontwikkeling van de wimperextensie op de voet. Die begon in 2005 in Amerika met het Amerikaanse bedrijf Xtreme Lashes dat gratis wimpers zette bij Hollywood sterren in ruil voor foto’s. De wimper-exentsions zijn dan nog vrij dik. Zo’n 0,2 mm per haartje nu is dat slechts 0,07 mm.
Duurde een behandeling destijds nog dik drie uur, tegenwoordig is het klusje binnen een uur geklaard.
Volgens Agnietszka komt de beste kwaliteit wimpers al jaren uit Korea waar vrouwen obsessief bezig zijn met wimpers .

Twee jaar geleden doken wimpers op van nerts. Belachelijk, vindt Agnieszka. Ze zouden zachter zijn als synthetische, wat onzin is. Ze laat me over een rijtje synthetische wimpers aaien en die voelen zijdezacht.

De behandeling: Agnieszka legt uit dat ze met niet-irriterende lijm elke nieuwe wimper op een bestaande wimper plakt. 1 op 1. Dat vereist precisie.
De nieuwe wimpers houden zo’n twee maanden stand, ze vallen uit tegelijk met de bestaande wimpers die automatisch om de twee maanden uitvallen.

Zelf dit klusje doen? Nee, dat gaat niet lukken. Tijdens de behandeling moeten de ogen dicht zegt Agnieszka die ook specialist is in het geven van bindweefselmassages.

Prijzen wimper-extensions en ander behandeling zie: Bodyfix.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.