Top menu

Jean Paul Gaultier doet het weer

Na een succesvolle eerste samenwerking tussen Eastpak en Jean Paul Gaultier in 2014 voor Designers Against Aids is er nu een vervolg.

De rugzakken zijn typisch Gaultier. De ontwerper die dit jaar stopte met zijn ready-to-wear lijn blijft putten uit zijn stokpaardjes; jeans en het bomberjack. (€ 79,95)

‘’Ik ben extatisch over het nieuws dat Jean Paul Gaultier en Eastpak wederom gaan samenwerken voor DAA. Niet alleen omdat Jean Paul Gaultier een van de meest getalenteerde en creatieve modeontwerpers ter wereld is maar ook omdat hij de strijd tegen aids vanaf het prille begin heeft gevoerd’,” zegt het brein achter DAA Ninette Murk.

De Belgische Murk richtte in 2004 de non-profitorganisatie Designers Against Aids op. Een paar geleden vertelde ze me: “Nadat in 2001 een vriend overleed aan aids is mijn doel zorgen dat jongeren zich meer bewust worden van de ziekte.”

Het overbrengen van deze serieuze boodschap moet volgens Murk op een luchtige, niet belerende manier. Popcultuur en mode lenen zich daar prima voor. “Het moet allemaal niet te zwaar, er hoeft geen dood en bloed te zien zijn. Ik houd daar zelf ook niet van en had het anders ook nooit jaren volgehouden.”

Murks eerste campagne was Designers Do Denim waarvoor bekende modeontwerpers speciale jeans schonken die ten bate van een aidsdoel werden geveild. Een deel van de opbrengst gaat naar Designers Against Aids.
Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.