Top menu

Nadège Vanhee-Cybulski stript Hermès

Alweer een debuut op de Parijse modeweek. Na Guillaume Henry voor Nina Ricci en Alexis Martial and Adrien Cailladaud voor Carven, was vanmiddag de beurt aan Nadège Vanhee-Cybulski, als opvolger van Christopher Lemaire bij Hermès.

Leer – vooral zwart, veel steenrood – domineerde Vanhee-Cybulski’s collectie, die zeer toepasselijk werd getoond in een heuse manege. Tuurlijk, het paard was ooit de eerste klant van Hermès. De eerste look bestond uit een dijlang doorgestikt staljasje met daar overheen een kort recht zwart leren jack dat sloot met een enkel riempje. Helemaal paard.

Enkele luxe leer-looks verder, toonde Vanhee-Cybulski’s Hermès’ andere troef: zijde. Soepel zijde werd gemixt met leer in een knielange rok. Zacht versus hard. Ingetogen leerpatchwork in ton sur ton tinten kwam terug in pantalons. Er waren posh jasjes van nerts, cleane breisels en krokodillenleren laarzen.

Met een collectie die opviel door eenvoud, lange vloeiende lijnen, hier en daar een welkome kleurexplosie, showde Vanhee-Cybulski een collectie die in niets meer deed denken aan die van haar voorganger Christophe Lemaire. Hermès was deskundig gestript. Wat restte was luxe ongedwongen, referentieloze mode – op het leer en zijde na, en een hint van paard.

Volg mij in Parijs via @instagram georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.